Україна підрахувала збитки від окупації Криму

Україна підрахувала збитки від окупації Криму

29.04.14 10:18 0 1262
Україна отримає 950 мільярдів гривень збитків від окупації Криму. Про це заявив український міністр юстиції Павло Петренко. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Мін’юст систематизував інформацію від наших міністерств і відомств про ті збитки, яких було завдано окупацією Криму. Сума становить 950 мільярдів гривень. Ці збитки не включають упущеної вигоди, яка буде обрахована додатково. Вони не враховують вартості корисних копалин», – зазначив Петренко.

Завдяки ухваленню закону про окуповані території, Україна одержала додаткові механізми захисту своїх інтересів, говорить Павло Петренко. Зокрема, притягнення до відповідальності за військові злочини і злочину проти цілісності України іноземних громадян, включаючи високопосадовців.

За словами Петренка, Рада національної безпеки і оборони вже доручила правоохоронним органам відпрацювати механізми притягнення до відповідальності, відкрити кримінальні справи і притягнути співучасників, причетних до злочинів, «включаючи російських посадовців, які ухвалювали рішення про введення військ».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ