За міфічну картоплю хмельничанка перерахувала шахраям 20 тисяч гривень

За міфічну картоплю хмельничанка перерахувала шахраям 20 тисяч гривень

30.04.14 09:25 0 1081
За легендою, реалізацією сільськогосподарської продукції займалась Ізяславська замкова виправна колонія, але в установі навіть не підозрювали, що зловмисники розігрують шахрайські сценарії від їхнього імені.

В обласній газеті оголошень ошукана громадянка побачила повідомлення про оптовий продаж картоплі. Жінка зателефонувала за вказаним номером і домовилась про купівлю 9-ти тон бульби.

Продавець розповів, що реалізацію здійснює Ізяславська замкова виправна колонія № 58. Для підтвердження якості продукції він навіть вислав потерпілій фотографію товару.

Наступного дня жінка домовилася із реалізатором про зустріч на конкретну годину і вирушила в дорогу, але оскільки в Ізяславі вона не орієнтувалася, то було домовлено, що після в’їзду в місто вони знову зв’яжуться і він по телефону доведе автомобіль до установи.

Уже в Ізяславі продавець повідомив жінці, що їй потрібно поспілкуватися із їхнім бухгалтером, яка якраз займається оформленням пропуску на їхній автомобіль, адже установа у них режимна…

Перетелефонувала так званий бухгалтер, яка записала усю необхідну інформацію, а потім взялася інструктувати, як доїхати до установи. Але замість того, щоб опинитися на в’їзді до колонії, потерпіла потрапила до найближчого банківського відділення.

Клієнтка дещо занепокоїлася, але шахрайка запевнила, що товар уже готується для відправки, але потрібно перерахувати на банківський рахунок установи завдаток хоча б за 5 тон. Жінка навіть люб’язно погодилась проінструктувати потерпілу, як користуватися банківським терміналом.

Після того, як хмельничанка уже перерахувала 20 тисяч гривень, шахраї забажали отримати решту суми за товар, але вона відмовилась і наполягала на тому, щоб забрати картоплю, за яку уже заплатила. Але продавці їй одразу відмовили, мотивуючи це тим, що накладна виписана на 9 тон, і переробити її неможливо, після чого закінчили розмову. Згодом передзвонив чоловік, який спілкувався з потерпілою раніше, і повідомив, що кошти вони повернуть, але через декілька днів.

Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася із заявою до Ізяславського райвідділу міліції. По даному факту правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Звісно, у замковій колонії і знати не знали про вирощування та продаж картоплі. Телефони продавців уже не відповідають, а гроші, перераховані на вказаний рахунок, через декілька хвилин зняли на території Луганської області.

Одним словом, на класичну схему шахраїв потрапляють все нові і нові жертви, тож правоохоронці вкотре застерігають громадян не довіряти незнайомцям і бути вкрай обережними, адже кібершахрайства набирають все більшого поширення.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області у ...

КОМЕНТАРІ