У центрі Дніпропетровська з’явився меморіал Небесній сотні

У центрі Дніпропетровська з’явився меморіал Небесній сотні

30.04.14 12:05 0 658
У Дніпропетровську – в центрі міста, на алеї скверу біля будівлі обласної державної адміністрації – створили меморіал Небесній сотні.

Спочатку меморіал планували створити на головній площі міста, де ще недавно височів помпезний пам’ятник Леніну. Однак, потім влада прийняла рішення перенести його ближче до облдержадміністрації. Зараз алею пам’яті Небесної сотні або, як її офіційно називають, алея Героїв Майдану, закінчили. На ній з’явилися фотопортрети загиблих активістів Євромайдану, а студенти розмалювали в дусі стріт-арту тематичними роботами. Не залишилися осторонь і юні художники – їхні роботи також розмістили на стіні. Діти із задоволенням малювали на асфальті свої творіння, присвячені миру.

Допомогти в облаштуванні меморіалу городян попросив Штаб національного захисту Дніпропетровської області.

«Бажаючі зможуть пограти на піаніно і послухати інших. Діти зможуть поруч з дорослими художниками намалювати малюнки про Україну, кращі з яких будуть використані в облаштуванні стіни», – написали на своїй сторінці в Інтернеті організатори акції.

Люди несуть до меморіалу лампадки. Під портретами обладнано місце для свічників. Галерея Небесної Сотні починається із жителя Дніпропетровщини 20-річного Сергія Нігояна, який першим загинув у боях на вулиці Грушевського 22 січня.

«Небесна Сотня – це люди, які зробили все, щоб подарувати нам нове життя. Місце їх пам’яті повинно бути живим і людним, а не закутим в офіціозний граніт», – вважає художниця Анна Володіна, повідомляє «День».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Звернення начальника ...

КОМЕНТАРІ