Син Хрущова: Нісенітниця, що Крим став просто «подарунком» Україні

Син Хрущова: Нісенітниця, що Крим став просто «подарунком» Україні

30.04.14 11:15 0 1048
Крим свого часу став територією України винятково з технічних причин – через будування між Україною та Росією каналу. Офіційна передача Криму була приурочена до зручного приводу – 300-річчя возз’єднання Росії та України.

Про це німецькому виданню Die Welt повідомив син Микити Хрущова Сергій, який наразі живе в США і працює істориком – експертом щодо холодної війни.

За його словами, Крим став територією України винятково з технічних причин: «У 1953 році було вирішено побудувати канал між Дніпром і Кримом, тобто між Україною і Росією. Через проблеми з російською владою з’явився план передати Крим Україні. Тоді б за будівництво відповідала тільки одна республіка – Україна».

«Це було нормально, в цьому не було ідеології – тільки прагматизм», – додає Сергій Хрущов, підкреслюючи, що в Радянському Союзі були й інші випадки зміни кордонів. Передача Криму була приурочена до зручного приводу – 300-річчя возз’єднання Росії та України. Проект будівництва каналу був розрахований на десять років.

Припущення про незаконність такого кроку син Хрущова оскаржує: «Це був звичайний, зовсім законний процес. Передачу території схвалила Верховна Рада СРСР, а також ради РРФСР і України. Багато хто думає, що мій батько прийняв це рішення сам. Але цього він ніяк не міг зробити».

Звичайно, говорить Сергій Хрущов, рішення приймалося на самій верхівці. Необхідні органи, як це часто буває, дали свою згоду. Проте все було законно, підкреслює він.

За його словами, зараз існує багато домислів про те, що Крим нібито став просто «подарунком» Україні, але вони не мають під собою підстави. «Наприклад, кажуть, що мій батько хотів підкупити українських чиновників чи що це був подарунок для моєї матері-українки. Все це нісенітниця», – говорить Сергій Хрущов, пише Аbc-news.ru.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Ліверпуль знайшов заміну ...

КОМЕНТАРІ