ЮНІСЕФ закликав депутатів ВРУ забезпечити українських дітей вакцинами від поліомієліту

ЮНІСЕФ закликав депутатів ВРУ забезпечити українських дітей вакцинами від поліомієліту

30.04.14 11:32 0 649
ЮНІСЕФ закликав українських парламентарів гарантувати забезпечення усіх дітей в Україні вакцинами проти поліомієліту, щоб попередити спалах цієї хвороби в країні. З нагоди Всесвітнього тижня імунізації всі 450 парламентаріїв України отримали привітальну листівку від Представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) присвячену тому, що поліомієліт загрожує дітям в Україні.

Про це повідомляє прес-служба ЮНІСЕФ Україна.

«Ми закликаємо членів парламенту України до термінових заходів, щоб забезпечити всіх дітей в Україні вакцинами проти поліомієліту», – сказала голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.

Неефективні правила закупівлі вакцин та їхня недостатня кількість є одними з багатьох факторів, що створюють сприятливі умови для спалаху поліомієліту в Україні. Ці два фактори, а також низький рівень охоплення вакцинацією дітей проти цієї інфекції, спалахи поліомієліту в інших країнах та постійна недовіра батьків та лікарів до вакцинації, сприяють високому ризику виникнення спалаху поліомієліту в Україні.

Менше, ніж 50% дітей віком до одного року в Україні є повністю вакцинованими проти поліомієліту. Принаймні 95% дітей повинні бути вакцинованими задля попередження спалаху поліомієліту в Україні.

У Європі Україна є єдиною країною, що входить до міжнародного «червоного списку» країн, у яких є високий ризик спалаху поліомієліту. Спалах поліомієліту, який стався у 2013 році в Сирії, загрожує можливим розповсюдженням в інші країни Близького Сходу. Наслідками цього можуть бути десятки паралізованих дітей та тисячі можливих переносників вірусу. Сирійська Арабська Республіка та сусідні країни проводять масштабні кампанії вакцинації з метою попередження розповсюдження поліомієліту на національному та міжнародному рівнях.

«Ризик ввезення поліомієліту в Україну є високим», – зауважила пані Мокуо. «Дикий поліовірус може проникнути в Україну через подорожуючого, який може привезти його з іншої країни. Така інфікована людина є небезпечною для всіх невакцинованих дітей в Україні».

Поліомієліт є інфекційною високозаразною та навіть смертельною хворобою, що вражає нервову систему людини. Вірус поліомієліту передається від людини до людини через фекалії та слину, особливо через заражену їжу та воду. Поліомієліт в основному вражає дітей віком до п’яти років. Поліомієліт неможливо вилікувати, але його можна попередити лише завдяки вакцинації. Дитина вважається захищеною, якщо отримала мінімум чотири дози вакцини. У одної із 200 інфікованих поліомієлітом осіб розвивається невідворотній параліч, і часто у неї паралізовані ноги на все життя. Серед тих осіб, які є паралізованими, від 5% до 10% вмирають від хвороби.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Військові Тернопільщини ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ