У Львові презентують книгу Ющенка про «недержавні таємниці»

У Львові презентують книгу Ющенка про «недержавні таємниці»

30.04.14 12:36 0 1040
У неділю, 4 травня, о 15.00 у Львові презентують автобіографічну книгу третього президента України Віктора Ющенка «Недержавні таємниці. Нотатки на берегах пам’яті».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначається, «Недержавні таємниці» – це щира розмова третього Президента України Віктора Ющенка про приватні сторінки біографії: кохання і кар’єрні повороти, життя і смерть найдорожчих людей. У книжці він оповідає, як перетнулися долі його батьків – Андрія і Варвари, про диво віщих снів і гіркий полиновий хліб дитинства.

Перша презентація книги відбулася в рамках «Книжкового Арсеналу» і стала головною подією заходу. Перший тираж книги – 3000 екземплярів – було продано за два тижні. Наразі в продаж надійшов новий тираж – 2000 екземплярів.

Книжка Віктора Ющенка «Недержавні таємниці. Нотатки на берегах пам’яті» вийшла у видавництві «Фоліо». Літературний запис і упорядкування здійснив відомий історик і журналіст Олександр Зінченко.

«Недержавні таємниці» – не тільки колекція призабутих уже фактів новітньої історії, але й оповідь про подолання тягаря радянського минулого, про те, як і чому змінювалася Україна протягом останніх 60 років, йдеться у повідомленні.

«60 років з тисячолітньої української історії мені вдалося спостерігати з різних позицій: з точки зору малого хлопця-підпаска сільської череди, звичайного тернопільського студента, радянського прикордонника, голови Національного банку, прем’єр-міністра та Президента незалежної Української держави.

Це були 60 років усвідомлення помилок минулого, роботи над тими помилками та спроб звільнення від їхнього тягаря. Вочевидь, прем’єр чи Президент часто не можуть говорити вголос про свої емоції, мотиви деяких вчинків та реакції на ті чи інші виклики. Усі вони довго залишаються приватними таємницями, які у свій час не варто демонструвати, але потім вони не повинні перетворитися на білі плями історії – адже без цього часом не зрозуміти усіх причинно-наслідкових зв’язків.

Деякими таємницями я прагну поділитися на сторінках цієї книжки. З іншого боку, я заздалегідь прошу вибачення у тих, хто сподівається знайти тут відповіді на всі свої запитання. Є деякі епізоди, подробиці яких пам’ять виявилася нездатною утримати. Деякі сюжети і проблеми я б волів приберегти для іншої книжки, сподіваючись на нові зустрічі зі своїм читачем. Врешті-решт, у моєму переліку недержавних таємниць є й такі, яким варто іще якийсь час полежати на споді зачиненої на ключ шухляди», – зазначає Віктор Ющенко у передмові.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ