Лекцію Свободи на вручення премії Кривенка прочитає режисер фільму «Хайтарма»

Лекцію Свободи на вручення премії Кривенка прочитає режисер фільму «Хайтарма»

30.04.14 12:54 0 1032
Кримськотатарський режисер, автор і виконавець головної ролі у фільмі про депортацію кримських татар «Хайтарма» Ахтем Сеїтаблаєв виступить на врученні премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» у Львові 15 травня. Цьогоріч саме він прочитає лекцію Свободи під час урочистостей.

Про це повідомили організатори заходів.

Вручення премії відбудеться 15 травня о 17.00 у конференц-залі філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (Львів, вул. Хуторівка, 35а).

Лекція Свободи – щорічна публічна лекція на згадку про журналіста Олександра Кривенка. Тема лекції – це свобода в широкому сенсі і особистому розумінні лектора.

З 2004 року лекторами були Адам Міхнік, Боґумила Бердиховська, Савік Шустер, Борис Ґудзяк, Юрій Андрухович, Антон Олійник, Всеволод Речицький, Сергій Рахманін та Наталія Яковенко.

Зазначимо, із 2014 року організацією щорічної лекції Свободи, визначенням лауреатів та врученням премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка займатиметься Школа журналістики Українського католицького університету.

Премія вручається з 2004 року у травні, до дня народження загиблого 9 квітня 2003 року Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», до складу якої входять друзі і колеги журналіста – Орест Друль, Богдан Панкевич, Мирослав Маринович та інші.

У минулому премію отримували Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов. Торік десятим лауреатом премії став засновник проекту «Наші гроші» Олекса Шалайський.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Анатолій Вітів: "Якщо ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ