Луцьк: самовільне втручання в централізовану систему опалення та водопостачання – забороняється та тягне за собою адміністративну відповідальність!

Луцьк: самовільне втручання в централізовану систему опалення та водопостачання – забороняється та тягне за собою адміністративну відповідальність!

30.04.14 13:58 0 783
На цьому наголошує ДКП "Луцьктепло" на офіційній сторінці підприємства.

«Якщо виникла потреба в заміні чи ремонті батареї, то краще всього це робити в міжопалювальний період, коли опалення вимкнене.

З юридичної точки зору, квартирні радіатори є власністю господаря квартири. Тому заміна батарей опалення застарілої конструкції на більш сучасні — є справою суто особистою, а значить і купувати їх доведеться за свій рахунок. Однак потрібно зауважити, що заміна батареї не має сприяти збільшенню потужності нагрівальних приладів, тобто має відповідати проектній документації забудовника даного будинку, щоб від подібної реконструкції не постраждали інші мешканці цього будинку. Адже при неправильній заміні батарей центрального опалення може відбутися падіння тиску теплоносія в мережі, що призведе до непрогрівання опалювальних приміщень або повне припинення циркуляції теплоносія через стояк. Щоб цього не сталося, потрібно попередньо проконсультуватись з фахівцями спеціалізованих організацій», - повідомляє підприємство.

Згідно з Правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж, пункт 7.7.17, для захисту від внутрішньої корозії системи повинні бути постійно заповнені хімічно очищеною деаерованою водою під надлишковим тиском, не нижчим за 50 кПа (0,5 кгс/кВ.см). Опорожнення системи призводить до активної корозії внутрішніх поверхонь трубопроводів та засмічування стояків, нагрівальних приладів та погіршення тепловіддачі або навіть до припинення циркуляції теплоносія в опалювальний період, тому, перед початком ремонтних робіт квартирних радіаторів вам потрібно узгодити це питання з балансоутримувачем будинку та звернутися у ДКП «Луцьктепло» для отримання дозволу на злиття хімочищеної води.

Отримавши потрібні дозволи, проводиться розрахунок, яка кількість води буде зливатись, її ціна і після оплати за цю послугу спеціаліст ДКП «Луцьктепло» зливає хімічно очищену воду. Лише тоді можна проводити ремонтні роботи теплосистеми в квартирі. На кінець представниками ДКП «Луцьктепло» та балансоутримувачем перевіряється система опалення, чи були дотримані норми, тому власник квартири має надати доступ у квартиру.

Вразі самовільного злиття хімочищеної води, особу (яка це скоїла) можуть притягнути до адміністративної відповідальності. Фіксується даний факт в Протоколі про адміністративне порушення, який після його заповнення передається до міської ради на розгляд адміністративній комісії, де приймається рішення щодо покарання порушника.

«Дехто прагне встановити або відремонтувати прилади теплопостачання самостійно, вважаючи, що заощадить гроші і зробить все надійніше. Але погодьтеся, кожен має займатися своєю справою, оскільки всі види робіт вимагають спеціальних знань і навиків, без яких можна не тільки не впоратися з простою поломкою, а й нашкодити. Тому краще одразу підшукати потрібну спеціалізовану організацію, яка зможе надати вам якісні послуги, має відповідну ліцензію та надає гарантію на виконані роботи, а вразі виникнення якихось проблем – ви знали куди звертатись і виставляти претензії.

Самовільне втручання в централізовану систему опалення та водопостачання – забороняється та тягне за собою адміністративну відповідальність!», - наголошує ДКП «Луцьктепло».

ДКП «Луцьктепло»

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ