Луцьк: у ДНЗ №6 відбулася екологічна акція «У майбутнє без техногенних та екологічних катастроф»

Луцьк: у ДНЗ №6 відбулася екологічна акція «У майбутнє без техногенних та екологічних катастроф»

30.04.14 10:40 0 1170
У дошкільному навчальному закладі № 6 відбулася екологічна акція «У майбутнє без техногенних та екологічних катастроф» з нагоди відзначення 28-ої річниці пам’яті аварії на Чорнобильській атомній станції. Під час акції дошкільнята разом із заступником міського голови, керуючим справами виконкому міської ради Юрієм Вербичем, капітаном І-го рангу, заступником голови Всеукраїнської спілки учасників ядерних випробувань і катастроф Віктором Шмаковим, безпосередніми ліквідаторами аварії на ЧАЕС, батьками, педагогами на території садочка посадили сад. Саджанці фруктових дерев було надано Волинською філією ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння та садивного матеріалу» (директор Харчук Володимир Костянтинович). Висаджено 28 фруктових дерев: вишні, черешні, груші та яблуні.

Перед початком посадки дерев, відбувся мітинг, який відкрив радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока. Він зазначив, що 28-ій річниці пам’яті аварії на ЧАЕС були приурочені панахиди за людьми, які стали жертвами страшної трагедії, тематичні заходи у навчальних колективах, на яких вшановували ліквідаторів аварії. Акція з посадки «дерева майбутнього» проводиться вже четвертий раз у нашому місті. Під час акції найменші мешканці нашої держави, вихованці дитячих садочків, які ще повною мірою не усвідомлюють глибини пережитої нашим народом катастрофи, долучаться до благородної справи посадки та догляду за саджанцями, плоди яких зможуть споживати вже їхні нащадки.

Учасників зібрання привітав Юрій Вербич, заступник міського голови, керуючий справами виконкому міської ради. Він акцентував на великому виховному значенні цієї акції. «Важливо, що діти пам’ятають і про сумні сторінки нашої історії, шанобливо ставляться до людей, які вибороли для них чисте мирне небо», – сказав Юрій Григорович. Він подякував працівникам дошкільного закладу за те, що виховують у дітей доброзичливе ставлення до людей і бережливе до природи, та побажав, щоб більше на нашій квітучій Українській землі не було подібних катастроф.

Юрій Вербич за вагомий внесок у поширення екологічних знань, виховання екологічної культури, шанобливого ставлення дітей до довкілля, активну участь у природоохоронних заходах і акціях з озеленення міської території та з нагоди 28-ої річниці Чорнобильської катастрофи вручив Почесну зелену грамоту міського голови колективу комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад №6 Луцької міської ради Волинської області» (завідувач Салівончик Надія Василівна).

За активну участь у підготовці та проведенні загальноміської природоохоронної акції «В майбутнє без техногенних та екологічних катастроф», виконання великого обсягу робіт з благоустрою, озеленення та санітарного впорядкування території ДНЗ та з нагоди 28-ої річниці Чорнобильської катастрофи він вручив Подяку міського голови: Яворській Тетяні Павлівні, завгоспу ДНЗ №6; Макаренковій Оксані Вадимівні, прибиральниці ДНЗ №6; Лошик Галині Миколаївні, машиністу з прання білизни ДНЗ №6; Кушніруку Володимиру Миколайовичу, підприємцю; Возняку Олександру Степановичу, президенту приватного виробничо-комерційного підприємства «Авторембуд».

Біля посадженого саду встановили пам’ятний знак, який нагадує про Чорнобильську трагедію. Його виготовити допомогли приватний підприємець Кушнірук Володимир Миколайович та президент приватної виробничо-комерційної фірми «Авторембуд» Возняк Олександр Степанович. Відкриваючи пам’ятний знак, в.о. голови обласного товариства «Спілки «Чорнобиль» Ростислав Кухтей подякував міській владі, зокрема, міському голові Миколі Романюку, відділу екології та управлінню освіти міської ради за увагу до ліквідаторів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ