В Івано-Франківській області в селі Коршів Коломийського району відкрили місцеву пожежну команду

В Івано-Франківській області в селі Коршів Коломийського району відкрили місцеву пожежну команду

30.04.14 13:00 0 1177
Створення місцевої пожежної охорони на Прикарпатті належить до першочергових завдань, адже дає можливість вирішити актуальну проблему протипожежного захисту віддалених населених пунктів, коли кожна згаяна мить на очікування чергової варти пожежно-рятувального підрозділу з райцентру може стати фатальною. За статистикою, майже кожна одинадцята пожежа у сільській місцевості закінчується трагічно. Важливість цієї проблеми усвідомлюють всі – і рятувальники, і місцева влада, отож робиться все можливе, щоб у селах Івано-Франківщини якомога частіше відкривалися підрозділи місцевої пожежної охорони.

Прикладом такої успішної та ефективної співпраці може служити Коломийщина де у селі Коршів відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди, до речі вже четвертої у Коломийському районі. Новостворений підрозділ буде здійснювати виїзди на ліквідацію пожеж, надзвичайних ситуацій на території навколишніх сіл.

Урочисті заходи з нагоди відкриття пожежного підрозділу перетворилися на справжнє свято, на якому були присутні керівництво Управління ДСНС в області, представники органів районної влади, місцевого самоврядування та духовенства, підприємці та мешканці села.

Відкриваючи урочистості, депутат Івано-Франківської обласної ради Петро Книшук привітав присутніх з цієї знаменною подією та наголосив, що вона – результат спільних зусиль влади, керівництва Управління ДСНС в області та громади, свідчення їхнього розуміння, що немає нічого важливішого за безпеку людей, за збереження життя та здоров’я, за мирну працю на благо рідної землі.

А голова Коломийської районної ради Богдан Болюк у своєму виступі підкреслив, що створення місцевої пожежної команди у Коршеві, одному з найбільших сіл Коломийщини, це ще один крок до розквіту краю. Про історію створення МПК у Коршеві розповів ініціатор її створення місцевий підприємець Володимир Семчук.

Підкреслив важливість створення місцевої пожежної команди у Коршеві і перший заступник начальника Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк. Вручаючи працівникам місцевої пожежної команди бойовий одяг та спорядження для виконання поставлених завдань, Ігор Володимирович зазначив актуальність протипожежного захисту віддалених населених пунктів та постійну готовність до ліквідації надзвичайних ситуацій різного роду. А начальник Коломийського міськрайвідділу Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Вацик зазначив, що втілювати такі ідеї в життя легко, бо є ініціатива з боку громади та всебічна підтримка з боку влади.

Закінчилися урочистості освяченням приміщення пожежного депо та пожежного автомобіля. Представник духовенства – о. Микола побажав рятувальникам Божого благословення в їх благородній справі на варті безпеки людей і подарував ікону Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» як оберіг їхнього здоров’я та життя.

Шестеро працівників місцевої пожежної команди – це люди, яких добре знають у селі, вони користуються повагою та авторитетом. Вони пройшли підготовку в Івано-Франківському навчально-методичному центрі Управління ДСНС в області, де отримали відповідні сертифікати і посвідчення на право керування пожежним автомобілем і гасити пожежі.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ