Фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області дбають про безпеку мешканців обласного центру

Фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області дбають про безпеку мешканців обласного центру

30.04.14 08:07 0 1105
Фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області продовжують вести широку масово-роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності у побуті, під час роботи та відпочинку. вони поспілкувалися із мешканцями обласного центру на вулицях міста.

Такі акції, як показує досвід, є набагато дієвіші, аніж навіть звернення через засоби масової інформації: безпосередньо обговорюючи причини виникнення пожеж чи інших надзвичайних ситуацій із людьми у погонах, пересічні обивателі розуміють, наскільки важливим є дотримання нескладних, але надзвичайно потрібних норм.

Як показало соцопитування, більшість містян свідомо ставляться до цих проблем. «Я мешкаю у приватному будинку у кварталі, де є щільна забудова, - розповідає 26-річний івано-франківець Богдан. – Порядкуючи на присадибній ділянці, ніколи не спалюю сміття чи суху траву, адже однієї іскри та найлегшого вітерця було б достатньо для перекидання полум’я на розташовані поруч будинки. Відтак, лиха не оминути». Поділився молодий чоловік і своїми планами на першотравневі свята: «Якщо погода сприятиме, вирушимо на пікнік до лісу. Місце для вогнища, звісно, вибиратимемо ретельно, щоб поблизу не було дерев чи кущів. Повертаючись додому, загасимо вогонь, щоб не сталося пожежі».

Свідомо ставляться до безпеки своїх малюків і молоді матері. «Моя чотирилітня Вікторія уже дуже добре знає, що ані сірниками, ні електричними та газовими приладами бавитися не можна. Одного разу попекла собі пальчик – це для неї була добра наука» - ділиться досвідом виховання донечки 27-літня Олександра.

Підлітки Ростик та Антон теж пам’ятають правила безпеки життєдіяльності. Запевняють, що, щойно настане справжнє тепло, купатимуться лише у спеціально відведених для цього місцях, не стрибатимуть з берега у воду, не запливатимуть у глибокі місця.

Пильно дбає про свою родину івано-франківець Іван. «Як виходимо з хати, кілька разів перевіряємо, чи вимкнені усі прилади. Ремонт обладнання доручаємо лише кваліфікованим майстрам, адже економити у таких випадках недоречно. Мій сусід через таку «економію» ледь не залишився без даху над головою», - запевняє чоловік.

Загалом працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області поспілкувалися із десятками містян, нагадавши людям про найголовніші причини та нищівні наслідки вогневих випадків, легковажного поводження з електричними і газовими приладами, вибухонебезпечними предметами, правила поводження у лісах і поблизу водойм. Крім того, івано-франківцям роздали застережливі листівки.

«Досі я не дуже зважала на опубліковані у засобах масової інформації матеріали про пожежі і потопельників, - ділиться своїми враженнями від зустрічі із рятувальниками 23-літня Тетяна. – Однак почуте примусило мене замислитися над багатьма речами. Думаю, тепер буду поводитися набагато обачніше, адже життя і здоров’я у нас одне”.

Проводячи такі заходи регулярно, можна надіятися на позитивний результат та привернення ще більшої уваги населення до проблем безпеки, усвідомлення людьми необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності у побуті, на роботі та під час відпочинку.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ