Науковці України обговорили значення національної історико-культурної спадщини Прикарпаття для розвитку туризму

Науковці України обговорили значення національної історико-культурної спадщини Прикарпаття для розвитку туризму

30.04.14 08:04 0 1075
24-25 квітня у Львівській області відбулась ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Історико-культурні пам’ятки Прикарпаття та Карпат – важливі об’єкти в розвитку туризму», організаторами якої виступили Львівський інститут економіки і туризму за підтримки Міністерства освіти і науки України, департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації та Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника.

Науково-практичну конференцію проведено з метою ґрунтовного аналізу сучасного стану, наявної джерельно–історіографічної бази та практичного значення історико-культурних пам’яток Прикарпаття та Карпат, національної та світової історико-культурної спадщини для розвитку туризму.

Цьогоріч у роботі конференції взяли активну участь понад 50 науковців та викладачів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів Києва, Львова, Івано-Франківська, Дрогобича та ін.

На конференції висвітлювались актуальні питання пошуку, дослідження і впровадження у туристичну галузь історико-культурних ресурсів, серед яких особливе місце відводилось результатам наукових досліджень національних і різноетнічних культових споруд Прикарпаття та Карпат, маловідомій історії печерного чернецтва, галицьких монастирів, місцевим музеям, питанням збереження унікальної історико-культурної спадщини, а також можливостям використання історичних і культурних пам’яток в туризмі.

Учасники конференції стверджують, що на території українського Прикарпаття та Карпат існує потужний та маловідомий потенціал, який може стати основою для розвитку різних форм туризму. Унікальні історико-культурні пам’ятки національної, світової культурної спадщини в комплексі з багатими й цілющими природними ресурсами відкривають великі перспективи створення особливої привабливості західних областей України для вітчизняного та іноземного туриста.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вбивць 41-річного ...
Наступна новина: За термінове відкриття візи ...

КОМЕНТАРІ