На Львівщині буде діяти координаційна рада з питань «чорнобильців»

На Львівщині буде діяти координаційна рада з питань «чорнобильців»

30.04.14 16:53 0 753
При Львівській обласній державній адміністрації створено спеціальну координаційну раду для вирішення проблемних питань осіб, постраждалих в аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Таке рішення прийняли під час круглого столу з питань соціального захисту чорнобильців, що відбувся під керівництвом заступника голови Львівської облдержадміністрації Володимира Харчука.

За словами Володимира Харчука, ця координаційна рада буде займатись проблемними питаннями, які виникають в середовищі чорнобильців. Йдеться про пенсійне забезпечення, оздоровлення, медичне обслуговування та реабілітацію, юридичний супровід, забезпечення постраждалих житлом та автомобілями.

«Аби покращити соціальний рівень життя постраждалих в наслідок Чорнобильської катастрофи, ми будемо виступати із законодавчою ініціативою до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів, зокрема щодо внесення змін в державний бюджет. Однак наше основне завдання – сприяти ефективному вирішенню проблем на місцях», – наголосив В. Харчук.

Зазначимо, що у Львівській області перебуває 9 270 чорнобильців, серед яких особи, інвалідність яких пов’язана з чорнобильською катастрофою 1 категорії – 1563 особи, 2 категорії – 3381, 3 категорії – 1714; особи, які працювали за межами зони відчуження - 104 особи, вдови учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – 408, учасники ядерних випробувань – 60 осіб.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держагенство лісових ...
Наступна новина: Тетяна Гнатів взяла участь ...

КОМЕНТАРІ