Свободівці закликають народних депутатів від Львівщини підтримати закон про люстрацію

Свободівці закликають народних депутатів від Львівщини підтримати закон про люстрацію

30.04.14 09:23 0 1101
Депутати Львівської обласної ради від ВО "Свобода" звертаються до народних депутатів України від Львівщини з проханням ініціювати розгляд та ухвалення Верховною Радою Закону про люстрацію, зокрема, повернутися до розгляду законопроєкту "Про проведення люстрації в Україні", авторами якого є народні депутати від "Свободи". Депутати наголошують, що Україна вкрай потребує докорінного очищення державної влади.

Як йдеться у зверненні, свободівці пропонують провесті в державі люстрацію від імени українського народу – громадян України всіх національностей, виражаючи волю українського народу та усвідомлюючи обов'язок держави – захищати життя людини та забезпечувати реалізацію всіх прав та свобод України, гарантованих Конституцією України. Законопроєкт визначає правові та організаційні засади проведення люстрації, повноваження та порядок діяльності люстраційних органів.

"Основна мета, закладена в документі, – провесті антикомуністичну люстрацію, люстрацію проти агентів чужоземних спецслужб, антикорупційну люстрацію і люстрацію людей, які заплямували себе знищенням народовладдя.

Документ передбачає обмеження обіймання відповідних посад в органах законодавчої, виконавчої та судової влади, правоохоронних органах в Україні особам, які співпрацювали з оперативними працівниками колишнього КГБ СССР до 1991 року як агент, резидент чи інший негласний нештатний співробітник або співпрацювали зі спецслужбами інших держав як таємний інформатор чи помічник в оперативному отриманні інформації, заплямували себе участю у корупційних схемах, сприяли становленню режиму Януковича тощо.

Законопроєктом передбачено запровадити процедуру люстрації шляхом подання люстраційної декларації та проведення перевірки працівників органів законодавчої, виконавчої, судової гілки влади, а також працівників правоохоронних органів на предмет співпраці зі спецслужбами СССР та спецслужбами інших держав, відповідності засадам антикорупційного законодавства та участі у встановленні антидемократичного режиму.

У документі зазначено, що люстраційній перевірці підлягають як особи, що вже займають посади у державних органах влади будь-якого рівня, так і ті, що претендують на призначення на такі посади.

Люстрація – одна з основних вимог Майдану. І завдання учасників Революції гідності – захистити ідеали революції, а це можна зробити тільки викорінивши наслідки діяльності в Україні кривавого режиму Януковича. І найважливіший інструмент у цьому – повномасштабна люстрація, чого має домагатися кожен свідомий громадянин. Без люстрації побудова високорозвиненої країни неможлива. Ми закликаємо вас, народні обранці від Львівщини, повернутися до розгляду законопроєкту про люстрацію й підтримати його разом із вашими колегами по фракціях", – йдеться у зверненні депутатів-свободівців у Львівській облраді.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ