Правоохоронці "розмінували" Львівський економічний ліцей

Правоохоронці "розмінували" Львівський економічний ліцей

30.04.14 10:47 0 1117
Спеціалісти-вибухотехніки 29 квітня, відвідали навчально-виховний комплекс «Львівський економічний ліцей». Приводом стали щорічні навчання, під час яких учнів та викладачів ліцею вчили правильно евакуюватись з приміщення школи у випадку небезпеки : замінування, пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події.

Про випадки псевдозамінування шкіл та інших об’єктів, про їх наслідки та відповідальність за такі «жарти», дітям розповів заступник начальника Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Андрій Карпінець.

Він також розповів ліцеїстам та викладачам про роботу спеціалістів-вибухотехніків Науково-дослідного експертно криміналістичного центру при Головному управління МВС України у Львівській області.

«Це ті ж сапери, з одною різницею. Якщо звичайний сапер може помилитись лише раз, наші спеціалісти такого права не мають – адже вони працюють серед людей і жертви неприпустимі. Тому їм помилятись заборонено» - зазначив Андрій Ярославович.

Правоохоронці показали дітям своє обладнання, що використовується для розмінування : робота-маніпулятора, спеціальний костюм з шоломом, вагою майже 40 кілограмів, який одягають під час розмінування та багато іншого. Звичайно, учням найбільше сподобався робот, якого вибухотехніки між собою назвали «Петрусиком».

«Правоохоронці приїжджають до нас регулярно. Розповідають про злочинність, боротьбу з наркоманією, а показали як розміновувати вибухові пристрої. Дітям дуже сподобалось, викладачам теж» - зазначила заступник директора навчально-виховного комплексу Ірина Маковей.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ