Житомирщина: продукція ПП «Галекс-Агро» сертифікована за швейцарським стандартом «BioSwiss»

Житомирщина: продукція ПП «Галекс-Агро» сертифікована за швейцарським стандартом «BioSwiss»

30.04.14 15:47 0 756
ПП «Галекс-Агро», що у Новоград-Волинському районі, входить до трійки зразкових виробників органічної продукції в нашій області. Підприємство орендує близько 8 тис. га землі і з 2008 року займається органічним землеробством, а в 2010 році тут започатковано органічне тваринництво. Уся продукція «Галекс-Агро» сертифікована за швейцарським стандартом «BioSwiss».

За словами директора закладу Олександра Ющенка, рослинництво розвивається завдяки вирощуванню таких культур, як пшениця, пшениця спельта, просо, гречка, боби, соя та жито. А зібране тут зерно експортується у 5 країн світу. Натомість тваринництво представлене м\'ясо-молочним напрямком. Зараз загальне стадо великої рогатої худоби на «Галекс-Агро» становить майже 3 тис. голів, з яких 1,5 тис. – це дійні корови. Найближчим часом підприємство має намір отримати статус племінного господарства та запустити завод по переробці молока, оскільки протягом доби тут виробляється близько 30 тонн молока.

Олександр Миколайович звертає увагу на те, що головна ціль ПП «Галекс-Агро» – це розвиток органічного ринку України. Діяльність великих корпорацій, які мають на меті отримати надприбутки, призводить до деградації земель та забруднення навколишнього середовища. Але на противагу цьому органічне виробництво пропонує інший принцип, а саме турботу про майбутні покоління.

Оцінюючи перспективи розвитку органічного виробництва на Житомирщині, Олександр Ющенко наголошує на тому, що Полісся має ідеальні умови для ведення такого сільського господарства, а оптимальним його варіантом є поєднання рослинництва, тваринництва та глибокої переробки їх продукції.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ