На Житомирщині завершилися зональні етапи XX Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

На Житомирщині завершилися зональні етапи XX Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

30.04.14 15:23 0 630
Одним із головних завдань Державної служби України з надзвичайних ситуацій є навчання людей правилам безпеки життєдіяльності. Особливу увагу працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області приділяють вихованню підростаючого покоління.

Так, 29 квітня, на Житомирщині, добігли кінця зональні етапи фестивалю дружин юних пожежних. Запекла боротьба велася в містах Новоград-Волинський, Коростень, Бердичів та в м. Житомир. Організаторами захоплюючого і корисного для школярів дійства традиційно виступають Управління ДСНС у області, Житомирська обласна організація ДПТ України та Управління освіти і науки облдержадміністрації.

Перше змагання відбулося в місті Новоград-Волинський. У змаганні взяли участь 5 команд загальноосвітніх навчальних закладів: Новоград - Волинського, Баранівського, Ємільчинського, Романівського районів та міста Новоград-Волинський. Слід зазначити, що всі команди на досить високому рівні демонстрували свою акторську майстерність, кмітливість і зібраність. Вболівальники та журі були задоволені виступами колективів. При оцінюванні рівню підготовки команд та професійну роботу керівників команд враховувалися артистизм, дотепність, відповідність темі, змістовність, оригінальність та ін.

Другий етап проходив в місті Коростень. Шість команд – переможці Овруцького, Олевського, Коростенського, Малинського, Лугинського та Володарсько-Волинського районних етапів – змагалися за право зватися кращими знавцями пожежно-рятувальної справи, правил безпечної життєдіяльності, продемонстрували свої творчі таланти – художні, вокальні, танцювальні. Конкурсанти демонстрували свої здібності, використовуючи всі засоби КВК – від дотепного гумору до театральних мініатюр. Лейтмотивом виступів усіх без винятку команд було одне – правила безпеки треба знати і пам’ятати, а у випадку біди немає надійнішого захисту, аніж працівники пожежно-рятувальної служби.

Наступний етап відбувався в місті Бердичів. В ході проведення конкурсу учасники змогли проявити таланти та вдало розкрили тему «Про безпеку пам’ятай, цінуй життя – в біду не потрапляй!». Кожна команда представила виступ у вигляді музичної мініатюри, який мав демонструвати правила безпеки життєдіяльності та при цьому гармонійно поєднувати зміст виступу з музичним супроводом. Незважаючи на те, що кожна з команд прагнула перемогти, відчувалася тепла атмосфера. Кожен конкурс діти разом із глядачами підтримували оплесками та гучними оваціями. Практично всі команди зуміли гідно виступити, всі без виключення вразили яскравістю та оригінальністю.

Право завершувати проведення зональних етапів в області було надано місту Житомиру. Участь у змаганнях взяли команди з Коростишівського, Черняхівського, Радомишльського, Брусилівського, Житомирського районів та міста Житомира. Вже з перших хвилин оригінальністю та змістовністю своїх виступів присутніх зацікавили команди «Мисливці за пожежами» з Новогуйвинської гімназії Житомирського району, «Унікум» із Житомирського міського колегіуму та «Пожежна варта»Житомирської загальноосвітньої школи №5.

Членам журі довелося чимало посперечатися, визначаючи переможців. Судити було важко, адже і техніка виконання, і задуми кожного виступу учасників зональних етапів були виконані на високому рівні. Жоден із учасників фестивалю не залишився без подарунка, а команди-призери отримали крім того ще й грамоти. За підсумками проведених чотирьох етапів тріумфаторами стали вісім команд: Ємільчинська гімназія, Миропільська ЗОШ І-ІІ ст. Романівського району, Коростенська ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Попільнянська гімназія №1, Бердичівська ЗОШ І-ІІІ ст. №17, Новогуйвинська гімназія Житомирського району, Житомирський міський колегіум та Житомирська ЗОШ І-ІІІ ст. №5.

У пам’яті кожного учасника залишилися приємні враження та нові друзі. Команди - переможці з новими силами та ідеями готуються до проведення обласного етапу фестивалю, який відбудеться 22 травня в Управлінні ДСНС в області. Саме там визначиться найкраща та найсильніша команда, яка й представлятиме Житомирщину на ХХ Всеукраїнському фестивалі Дружин юних пожежних .Тому бажаємо їм успіху, наснаги та перемоги у конкурсі!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: визначився переможець ...
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ