Рівне: екологічний репортаж «День Чорнобильської трагедії»

Рівне: екологічний репортаж «День Чорнобильської трагедії»

30.04.14 13:59 0 684
Ось уже 28 років смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля й ліси. Пустують міста і села. Покинуті людьми місця, де спочивають останки їхніх батьків, дідів, прадідів. Деякі не в силах перенести розлуку, і, незважаючи на небезпеку, повернулися до рідних місць.

26 квітня оголошено Міжнародним днем пам’яті про Чорнобиль. Таке з ініціатив делегації України прийняла 50 сесія Генеральної асамблеї ООН.

Пора усвідомити, що Чорнобильська біда – це біда не тільки України. Це трагедія всього людства і гіркий урок для нього. На жаль, через 28 років після вибуху, що відбувся на 4-му реакторі, не зникла загроза нових ускладнень. Виникають нові і нові проблеми, що потребують вирішення, величезних капіталовкладень. Вони не під силу окремому народу, а тільки усій світовій співдружності. Хочеться вірити, що свідомість цієї істини не прийде занадто пізно. Біда, породжена Чорнобилем, стала загальнолюдською. Допомогти людям, що стали заручниками атомного «Джина» обов’язок совісті кожної чесної людини.

З метою нагадати всім про біду, яка схвилювала і продовжує хвилювати людство всієї планети у бібліотеці-філії №3 Централізованої бібліотечної системи міста Рівне було проведено екологічний репортаж «День Чорнобильської трагедії».

Присутнім нагадали про страшний день 26 квітня 1986 року, про страшні наслідки ядерного вибуху за допомогою презентації «Чорнобиль – наш вічний біль», також було продемонстровано відеоряд про вражаючі наслідки цієї екологічної катастрофи.

Проте, скільки б не пройшло часу, все одно чорнобильський біль чорною гіркотою осідає в душах українців, ця трагедія навіки оселилась у людських серцях. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Чорнобильська трагедія жорстоко нагадує нам про те, що люди ще не зовсім освоїли могутню енергію атома.

Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: у ДТП на ...

КОМЕНТАРІ