У Рівненській області за необдумані пустощі дитини відповідальність понесуть батьки

У Рівненській області за необдумані пустощі дитини відповідальність понесуть батьки

30.04.14 08:36 0 1180
У Рівному внаслідок кидання пакетів з водою з дев’ятого поверху, школярка розбила лобове скло у автомобілі. Матеріальний збиток завданий власнику транспортного засобу становить близько 9000 гривень.

До правоохоронців звернувся 37-річний рівнянин Павло й повідомив, що в дворі будинку по вулиці Соломії Крушельницької, що в Рівному невідомі особи пошкодили лобове скло його автомобіля «Volkswagen».

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Рівненського міського відділу міліції. Під час огляду місця вчинення злочину та опитування свідків правоохоронці з’ясували, що правопорушницею виявилася неповнолітня дівчинка.

До 11-річної Анастасії в гості додому прийшли її подруги Єва та Ірина. Діти вирішили розважитися. Набрали три пакети води додали туди майонезу й вийшли на балкон. Першою пакет до низу кинула Анастасія. Він впав на припаркований поблизу під’їзду автомобіль і пошкодив його. Дівчатка злякалися й побігли до кімнати.

За частиною 1 статті 194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження.

— Дівчинка ще не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність, тому відчути у повній мірі покарання за вчинене вона не зможе, — зазначив начальник Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області Руслан Мельник. — Проте її батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог ч.1 ст. 184 (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП. Крім того батькам доведеться компенсувати завданний матеріальний збиток власнику транспортного засобу.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей Рівненського міськвідділу нагадують батькам, що саме відсутність належної уваги та необізнаність дітей, призводять до неприємних ситуацій та нещасних випадків.

Надія ЮРЧУК,

Рівненський МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ