Рівненщина:

Рівненщина: "Крок на зустріч!" - виїзна акція Сарненського районного центру зайнятості

30.04.14 09:09 0 1142
Правильно обрана професія приносить людині задоволення роботою, забезпечує швидке професійне зростання, робить працю радісною та творчою. Отже, професійний вибір має бути зроблений свідомо, з урахуванням здібностей, можливостей і потреб на ринку праці. З метою активізації школярів у особистісному і професійному самовизначенні спеціалісти Сарненського районного центру зайнятості постійно проводять профорієнтаційні заходи.

Так, 25 квітня у Великовербчанській загальноосвітній школі відбулась виїзна акція «Крок на зустріч!». Фахівці районного центру зайнятості ознайомили учасників заходу із послугами служби зайнятості, надали інформацію про актуальні вакансії на ринку праці, підприємства, які потребують робочу силу, акцентували увагу про важливість здобуття професійної освіти та можливість проходження навчання за сприяння служби зайнятості. Школярі переглянули відеофільми та інформаційні папки про різні робітничі професії. Охочі отримали можливість пройти профдіагностичне тестування та отримали конкретні рекомендації спеціалістів щодо вибору майбутнього фаху. Усі діти взяли активну участь у профорієнтаційних іграх і конкурсах. Великий інтерес викликав конкурс «Жартівлива вікторина».

Старшокласникам наголосили, що кожен із них має можливість отримати в центрі зайнятості консультацію з питань вибору професії, виявити власні потенційні можливості оволодіння обраною сферою праці, поради як розвивати необхідні для майбутньої професії професійно важливі якості.

Слід зазначити, що проведення таких заходів мотивує молодь до усвідомленого професійного самовизначення, допомагає їм правильно зорієнтуватися і визначитись із професійним майбутнім.

Слід зазначити, що в рамках заходу у Великовербчанській сільській раді провели семінар з роботодавцями «Послуги служби зайнятості роботодавцям та їх значення в налагодженні тісної співпраці центрів зайнятості з підприємствами, установами, організаціями. Розширення можливостей для підтримання конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років», в якому взяло участь 10 роботодавців.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Владу Чернівців просять ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ