Тернопілля: в області адаптовують туристичні об'єкти для туристів з обмеженими фізичними можливостями

Тернопілля: в області адаптовують туристичні об'єкти для туристів з обмеженими фізичними можливостями

30.04.14 08:02 0 1109
Адаптувати туристичні об'єкти для людей з обмеженими фізичними можливостями, - про це наголосила на спільній нараді управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації та обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів начальник управління туризму Леся Серетна.

Аналіз, проведений фахівцями управління, засвідчив, що туризм для осіб з обмеженими фізичними можливостями набуває все більшого поширення у світі. Кількість туристів такої категорії становить 10% всіх мандрівників. Люди з обмеженими фізичними можливостями все частіше, самі або при допомозі волонтерів громадських організацій, організовують пізнавальні поїздки, екскурсії, табори, змагання.

Працівники управління розробили екскурсійні програми для людей з обмеженими фізичними можливостями:

- «На поклін до Зарваниці»;

- «Православні святині Тернопільщини»;

- «На гостини до князів Збаразьких та Вишневецьких»;

- «Український Вавель».

Враховуючи те, що область є екскурсійною і кількістю історичних, природних об’єктів поступається лише Києву та Львову, управління виступило з ініціативою, щоб райдержадміністрації, органи місцевого самоврядування посприяли Державним історико-архітектурним заповідникам в облаштуванні та адаптації об’єктів показу та територій поблизу них для відвідання людей з фізичними вадами.

На спільними зусиллями влади, бізнесу та громадськості для людей з інвалідністю підготовлено ряд об’єктів.

Під час екскурсії на замковому комплексі Синявських у м.Бережани є пристосування для людей з вадами зору. Гусятинський краєзнавчий музей запезпечує сурдопереклад для інвалідів з вадами слуху. Ведеться облаштування доступу для людей, які пересуваються на інвалідних візках, до туристичних об’єктів у районах області, зокрема Збаразькому (Замок князів Збаразьких, Замок князів Вишнівецьких), Кременецькому (Почаївська Свято-Успенська Лавра, Миколаївський собор, Богоявленський жіночий монастир) тощо.

Директор Тернопільського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Ірина Базилевська повідомила про готовність обласного відділення фонду надавати методичну і консультативну допомогу власникам відповідних об’єктів у створенні пристосованих умов доступу. Внесла свої зауваження та пропозиції до розроблених екскурсійних програм для людей з фізичними вадами.

Управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації спільно з обласним фондом соціального захисту інвалідів надалі сприятимемо активному залученню людей з особливими потребами до активного відпочинку та відвідування туристичних об’єктів краю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Володимирі-Волинському ...

КОМЕНТАРІ