Вбивць 41-річного подолянина хмельницькі оперативники затримали у Кіровоградській області

Вбивць 41-річного подолянина хмельницькі оперативники затримали у Кіровоградській області

30.04.14 08:03 0 1073
Молодики жорстоко вбили жителя м. Полонне, тіло закопали у лісі, а самі поспішно покинули межі області. Та не минуло і двох днів, як правоохоронці розкрили вбивство та затримали підозрюваних.

Повідомлення про виявлення трупа в лісовому масиві на околиці міста надійшло до Полонського райвідділу міліції від місцевих жителів. Сім’я виїхала відпочити на природу, але замість позитивних емоцій отримала справжній стрес, коли неподалік від місця, де розпалили вогнище, виявили таку моторошну знахідку. Тіло чоловіка було прикидане землею, минулорічним листям та гілками дерев.

Люди одразу зателефонували до міліції. Правоохоронці, які виїхали на місце події, встановили, що померлим є 41-річний місцевий житель. Напередодні чоловік не повернувся додому.

В ході роботи над розкриттям вбивства працівники міліції встановили, що у день зникнення потерпілого бачили у місцевому магазині разом із групою молодих людей. Чоловіки відпочивали разом, розпивали спиртні напої. Ближче до вечора продавчиня почула із літньої тераси, де сиділа компанія, звуки якоїсь товкотнечі, а трохи згодом побачила, як молодики попід руки потягли свого старшого товариша по чарці до автомобіля, посадили його на заднє сидіння та поїхали геть. Жінка не надала цьому особливої уваги, адже подумала, що чоловік просто трохи перебрав. Тут, мовляв, таке часто буває…

Насправді ж, як розповідають затримані, під час застілля між ними і потерпілим виникла суперечка. Чоловік нібито першим почав простягати руки. Двоє молодиків не стали терпіти і накинулись на супротивника. Сили виявились нерівними. Потерпілого добряче «відгамселили», а потім відвезли у лісовий масив і добили лопатою, яка лежала у багажнику автомобіля — наступного дня чоловіки збиралися саджати картоплю. Щоб замести сліди, тіло прикидали землею і гіллям, а лопату викинули у лісові хащі.

Проспавшись і відійшовши від п’яного дурману, молодики зрозуміли, що накоїли, і вирішили втікати. Перед дорогою зайшли у той же магазин, поснідали, навіть поголилися, і після того їх уже ніхто не бачив.

Як розповів начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний, працівники міліції встановили, що підозрювані придбали квитки на найближчий потяг і поїхали до родичів одного із них аж у Кіровоградську область. Туди вирушили працівники карного розшуку Полонського РВ УМВС спільно з колегами із обласного управління внутрішніх справ. Під час вдало проведеної операції зловмисників вдалося затримати. Їх уже доставили в Полонне для проведення усіх необхідних слідчих дій. 22- та 26-річний чоловіки зізналися у вчиненому. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі. Слідство наразі триває.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в області ...
Наступна новина: Науковці України обговорили ...

КОМЕНТАРІ