На Хмельниччині рятувальникирозчищають водовідвідні канали в заплаві річки Південний Буг

На Хмельниччині рятувальникирозчищають водовідвідні канали в заплаві річки Південний Буг

01.05.14 11:32 0 657
Спостереження й аналіз даних багаторічних досліджень показують, що виникнення підтоплень у заплаві р. Південний Буг настає в результаті взаємодії цілого ряду природних факторів. Найважливішими серед них є інтенсивні і тривалі атмосферні опади, що в поєднанні з високим рівнем ґрунтових вод відіграють домінуючу роль у створенні умов для постійного підтоплення прилеглої території. Крім того, після сильних опадів вобласному центрі затоплюються окремі ділянки житлових масивів та доріг.

Водовідвідний канал у заплаві річки Південний Бугвикопаний у 60-х роках минулого століття для стоку стічних вод. З того часу він не очищався, що створило неабиякі проблеми для міста та його мешканців.У 2011 році Управління житлово-комунального господарства розробило проект на його розчистку, але гроші на цю роботу в міський бюджет були закладені лише у 2014 році.

За результатами проведення процедури відкритих торгів, 15 квітня поточного року Управління житлово-комунального господарства Хмельницької міськради уклало угоду з Аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій областіна розчистку водовідвідних стоків розташованих у заплаві річки Південний Буг від вул. Свободи до вул. Трудової. Вартість угоди становить 899 тисяч 443 гривень.Проводитимуть роботи рятувальники згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 1102 «Про деякі питання надання платних послуг підрозділами Міністерства надзвичайних ситуацій» від 26 жовтня 2011 року.

Вже з 16 квітня рятувальники приступили до роботи, адже до 1 грудня їм доведеться розчистити понад 2 км заплавивід чагарників, сміття,викорчувати 560 пеньків дерев. Задопомогою спеціальної інженерної техніки планується поглибити канал на глибину 2,8 мпіднявши на поверхню близько 22,5 тис. куб. м ґрунту.Вартозауважити, що на сьогоднішній день його глибина ледь сягає 20 см. В подальшому буде проводитись розрівнювання та планування території для засівання багаторічними травами схилів каналу.

Тож найближчим часом жителі Хмельницького забудуть про старі проблеми, що виникають під час інтенсивних дощів іпісля танення снігу.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ