Російська журналістка після відвідин Майдану у Києві: Росія на краю страшної безодні

Російська журналістка після відвідин Майдану у Києві: Росія на краю страшної безодні

01.05.14 14:44 0 681
На Майдані у Києві майже матеріальне почуття свободи і гордості за свій народ відчутно висить у повітрі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала відома російська журналістка Алла Боссарт.

«Досі не відійду від Києва, звідки повернулися 26 квітня, з конгресу «Діалог» (зустріч інтелігенції Росії та України). Теми – від Криму і Кремля – до мови та перекладів. За півтора дня такий шквал інформації та інтелекту, що слабкий мозок пересічного представника так званої п’ятої колони не справляється з обробкою», – зазначила вона.

За словами журналістки, таким привітним, відкритим, життєрадісним вона побачила Київ уперше, хоча буває тут часто. «Неймовірне враження від Майдану, де люди стоять у наметах уже котрий місяць в очікуванні виборів. Майже на кожній – великі наклейки з фотографіями і поіменним списком загиблих, у тому числі і з боку «Беркута». Ці жертви називаються тут «Небесна сотня». Не в тому сенсі, що їх 100 (їх куди більше), а в сенсі козачого військового підрозділу. Тобто живі приростають полеглими, об’єднуючись в загальну силу», – написала Алла Боссарт.

Також вона додала, що на Майдані реально порядок і сухий закон: «У перший вечір прийшли ми туди великим натовпом, і один з московських «націонал-зрадників» запитав мужика на площі «а де тут можна випити?». «А ніде», – сухо відповідав майданівський абориген».

«Майже матеріальне почуття свободи і гордості за свій народ відчутно висить у повітрі, як дим у курилці. Ви знаєте, мені непритаманний пафос. Але я не знаходжу інших слів», – зазначила російська журналістка.

«Я ніколи не мала ілюзій ні щодо свого народу і держави загалом, ні щодо теперішнього лідера зокрема. Але треба було побувати в Києві, послухати Мустафу Джемілєва, Миколу Вересня, Льва Рубінштейна, Ходорковського, Нємцова, походити по цих вулицях, поговорити з людьми на Майдані, щоб не просто зрозуміти, а шкірою відчути, на краю якої страшної безодні ми стоїмо. Саме ми, росіяни, а не українці. І ніякі нати-штати тут ні при чому. Просто там я побачила народ. А тут у Росії (за межами Болотної) залишився один електорат. Стадо довірливих баранів, яких головний веде на бійню або у прірву. І засліплений владою пихатий баранячий цар думає, що сам-то спасеться», – написала Алла Боссарт.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ