Київ готується до Міжнародної книжкової виставки

Київ готується до Міжнародної книжкової виставки

01.05.14 10:52 0 747
16-18 травня пройде Х Київська міжнародна книжкова виставка. Вперше вона відбудеться просто неба, на відкритому майданчику (вул. Хрещатик, 15, біля Пасажу).

Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

«Ювілейна Х Київська міжнародна книжкова виставка має довести всьому світу, що книга у нашій державі, не зважаючи на жодні обставини, була й буде фундаментом освіти, науки, духовності та культури українського народу», – йдеться у повідомленні.

Взяти участь у цьогорічній виставці вже зголосилися майже 60 видавництв, серед яких і знані «Дніпро», «Либідь», «Мистецтво», «Світ», «Криниця», «Видавництво Старого Лева».

Окремою експозицією будуть представлені книги, присвячені святкуванню 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Під час виставки відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Краща книга України 2013 року» та лауреатів міжнародних книжкових конкурсів.

На Хрещатику діятиме і «Літературний салон», де усі зацікавлені поспілкуються як з видатними, відомими та популярними письменниками сучасності Іваном Драчем, Андрієм Курковим, Леонідом Горлачем, Анатолієм Качаном, Галиною Тарасюк так і з молодими талановитими початківцями на літературній ниві. В «Літературному салоні» щодня проходитимуть цікаві презентації книжкових новинок, літературні зустрічі, круглі столи, семінари, автограф-сесії, відкриті дискусії з питань мистецтва книги та проблем книговидання.

Передбачається, що в рамках виставки-ярмарку відбудеться благодійна акція – безоплатна передача видань дитячим освітнім установам для поповнення їхніх бібліотечних фондів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ