Львів святкуватиме своє 758-ліття. Оновлена програма

Львів святкуватиме своє 758-ліття. Оновлена програма

01.05.14 09:28 0 1041
Цьогоріч святкування Дня міста у Львові триватиме чотири дні – з 1 до 4 травня. На жителів та гостей міста чекає насичена програма заходів, серед яких – фестиваль «Флюгери Львова», проект «Музограф», святкові концерти, козацькі забави та багато інших цікавих атракцій.

Як інформує прес-служба ЛМР, з 1 травня відкривається ХІІ Міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова», який традиційно проходитиме у внутрішньому дворику Ратуші. Упродовж чотирьох днів свою творчість даруватимуть 17 гуртів з України, Польщі, Канади, Франції, Мексики, Ізраїлю, Румунії, Азербайджану та Росії. А традиційне «прокидання» на фестивалі проведе український гурт «Кому вниз».

Цьогорічною цікавинкою заходу стане перший мистецький фестиваль «Музограф», котрий діятиме також з 1 до 4 травня та розміститься на вулиці Лесі Українки. Проект стане експериментальною платформою для музикантів «Флюгерів Львова».

Також впродовж свят в центрі міста проходитимуть козацькі забави з частуваннями традиційними українськими стравами, а гості міста зможуть залишити собі на згадку про Львів викарбувану власноруч монету.

Основні урочистості відбудуться в суботу, 3 травня. Розпочнеться святкування Дня міста з веломарафону «Перша сотня» з дистанцією в 100 кілометрів, центром Львова пройде традиційна святкова хода, а о 12:00 у Львівській міській раді проведуть урочисті збори і вручать почесні нагороди.

На дітей чекатимуть безліч цікавих заходів, серед яких – театрально-танцювальне свято на площі перед університетом імені Івана Франка, спортивні острівки на площі Адама Міцкевича та біля Матінки Божої на проспекті Свободи. Також для дітей встановлять надувний дванадцятиметровий скеледром, проведуть показові виступи та дадуть можливість спробувати себе у різних видах спорту.

Як зазначається, учні навчальних закладів Львова також підготували цікаву програму, зокрема 3 та 4 травня у Шевченківському гаю школярі Личаківського району організовують літературно-музичний фестиваль «Шевченківськими стежками», на якому покажуть багатогранність своїх талантів. 4 травня на Сихові вихованці дитячої школи народних мистецтв проведуть майстер-класи з розпису рушників на тему «Україна – єдина», а колективи Центру дитячої та юнацької творчості подарують громаді свої виступи. Окрім цього, на 4 травня у Шевченківському районі міста заплановано святковий концерт, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та Дню Львова.

Під час святкувань львівські школярі визначать переможця в XV краєзнавчому конкурсі «Мій Львів», фінал якого відбудеться 6 травня на площі Ринок. Також учні братимуть участь в урочистій міській ході 3 травня та проводитимуть творчі заходи в школах.

На День міста незрячі виконавці з України та Грузії, провідні артисти та оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької подарують концерт «Відчинилося життя». Склад незрячих вокалістів проекту представлений іменами кримської татарки Зери Кіраджиєвої (Сімферополь) – фіналістки телешоу «Народна зірка 2009», Олени Ковтун (Полтава) – переможниці телешоу «Україна має таланти 2010», Марії Швардак (Мукачево) – лауреата I-го Міжнародного фестивалю пісні для незрячих «Голос серця 2013» у Кракові, Василя Сукача (Луцьк), Наталії Слюсарчук (Вінниця), Вікторії Дудік (Рівне), Миколи Пришнівського (Тернопіль), Галини Джали, Світлани Пашкіної, 8-річного Антона Головацького (Львів), ансамблю «Гармонія» (Житомир). Вперше у концерті братимуть участь незрячі виконавці з Грузії – Нато Вепхвадзе, Бачана Маргвелашвілі, Георгій Басилашвілі.

Також на концерті виступить відомий скрипаль-віртуоз Олександр Божик. А супроводжуватиме виконавців оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької під диригуванням заслуженого артиста України Богдана Мочурада.

2 та 3 травня Львів прийматиме Міжнародний проект «Біла Хорватія», у рамках якого будуть проходити фотовиставки хорватських художників, а також День хорватської культури, під час якого приготують страви хорватської кухні, покажуть відеопідбірку народної музики Хорватії та багато інших цікавих заходів.

Протягом двох днів, 3–4 травня, на сцені міського ярмарку, що на площі біля Оперного театру, відбуватимуться концерти за участю дитячих та молодіжних колективів Львова. А цьогорічною родзинкою Дня міста стануть «Вечори львівської класики» від музикантів Львівської обласної філармонії.

4 травня о 14:00 біля входу в Ратушу духовенство християнських конфесій міста проведе міжконфесійний молебень за місто і городян.

Львівська обласна філармонія запрошує на Мистецький проект «Юна весна».

В цей день Міський палац культури імені Гната Хоткевича організовує майстер-клас з розпису вікон для дітей в парку «На валах», а на площі Ринок лунатиме музичний перфоменс «Роберт Домс: життя, присвячене Львову».

Окрім заходів у центрі Львова, Сихівський район підготував свою програму на 4 травня, яка розпочнеться з параду духового оркестру ЛДШМ №5 та віче, після чого стартують різноманітні концертні програми: проект «Караоке на Сихові», теренова гра «Львів – місто мого дитинства», показ гімнастики ЛМГО «Товариство Даоського Тай-чі», та три блоки концертів, які створюватимуть неймовірну атмосферу до самого вечора.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ