Чернівецька область: рятувальники провели Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

Чернівецька область: рятувальники провели Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

01.05.14 13:07 0 728
З 23 по 30 квітня з метою запобігання загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення, Департаментом освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області та Добровільним пожежним товариством краю у навчальних закладах Чернівецької області було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

В рамках Тижня знань з учнями загальноосвітніх шкіл, вихованцями дошкільних навчальних закладів та інших дитячих закладах проводилися різноманітні заходи. Так, 30 квітня у Чернівецькому обласному дитячому протитуберкульозному санаторії «Садгора» по вул. І. Підкови в обласному центру було проведено захід, під час якого обслуговуючий персонал закладу та діти, які лікуються в санаторії були ознайомлені із основними правилами безпечної поведінки з вогнем та побуті. Участь в заході взяли рятувальники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Чернівецькій області та обласної організації Добровільного пожежного товариства.

У рамках теоретичної частини зустрічі рятувальники розповіли всім присутнім правила пожежної безпеки та нагадали про важливість їх дотримання. Після цього на території санаторію відбувся показ спецтехніки, за допомогою якої рятувальники виконують завдання за призначенням. Окрім цього, співробітники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області продемонстрували зразки вибухонебезпечних предметів, які найчастіше виявляють на території краю та нагадали правила поведінки на випадок виявлення невідомих предметів.

Насамкінець зустрічі, організатори свята запропонували всім бажаючим попрактикуватися у вмінні користуватися вогнегасником. Для цього працівники Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства ознайомили всіх присутніх із принципом роботи вогнегасника та нагадали, що вміння користуватися первинними засобами пожежогасіння є дуже важливим, адже завдяки цьому можна ліквідувати пожежу на початковій стадіях горіння.

Такі заходи проводилися по всій Чернівецькій області і тривали протягом Тижня знань з безпеки життєдіяльності. Його проведення є дуже важливим, адже завдяки цьому можна навчити дітей культурі безпечної поведінки, а також на практиці закріпити необхідність щоденного дотримання правил безпеки.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує батькам, що разом із рятувальниками навчати дітей правил безпеки повинні і самі батьки. Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті.

Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводжені з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин та нагадайте дитині основні правила безпечної поведінки та про важливість їх дотримання. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У неділю у Львові – ...
Наступна новина: МВФ: українська криза може ...

КОМЕНТАРІ