Начальник УМВС області: "Буковинська міліція завжди готова дати відсіч будь-яким проявам злочинності"

Начальник УМВС області: "Буковинська міліція завжди готова дати відсіч будь-яким проявам злочинності"

01.05.14 10:33 0 871
Оперативна обстановка на території краю спокійна та нами контрольована, - запевнив Валерій Зінченко під час громадських обговорень роботи органів внутрішніх справ області, які відбулися у Чернівецькій облдержадміністрації.

Начальник УМВС прозвітував громаді про основні досягнення діяльності обласного міліцейського відомства за останні 2 місяці. А позитиви дійсно є: завдяки вжитим профілактичним заходам не допущено росту таких резонансних злочинів, як вбивства (менше на 40%), спричинення тяжких тілесних ушкоджень (-33%), грабежів (-21%), шахрайств (-15%) та інших. Більше викрито злочинів пов’язаних з незаконним обігом зброї (більше на 35%), наркозлочинів (+10%), втягувань неповнолітніх у злочинну діяльність (+12%).

Також під час обговорень начальник УБОЗ УМВС Микола Нємцов наголосив на активній роботі у сфері протидії організованій злочинності та корупції. Працівниками управління знешкоджено три організовані злочинні групи, члени однієї з яких займались протиправною діяльністю у сфері грального бізнесу, бандформування з міжрегіональними зв’язками - розбійними нападами та крадіжками. До кримінальної відповідальності притягується 10 осіб, яким пред’явлено обвинувачення за скоєння 20 злочинів.

Органами внутрішніх справ області також виявлено 46 корупційних злочинів, учинених посадовцями, з яких 11 – за отримання та давання хабарів. Всього до кримінальної відповідальності притягуються 15 осіб. Окрім того, складено 8 адміністративних протоколів за вчинення правопорушень, передбачених нормами Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Серед посадовців, відносно яких складено адміністративні протоколи про корупційні правопорушення є двоє державних службовців 4 категорії, один 7 категорії та дві посадові особи органів місцевого самоврядування 4 категорії. Всі протоколи спрямовано на розгляд судів області.

Щодо карного розшуку, то начальник відповідного управління Руслан Домніцак прозвітував, що завдяки наполегливій праці та зусиллям працівників карного розшуку області вдалося розкрити злочини проти життя та здоров’я особи, які викликали значний суспільний резонанс.

Це вбивства в селі Берегомет Кіцманського району та селі Поляна Хотинського району. Також оперативно затримали телефонного жартівника, який «замінував» один із супермаркетів міста. Розкрили і ряд зухвалих майнових злочинів на території області.

Також органами внутрішніх справ області проводяться заходи щодо захисту економіки краю від злочинних посягань, - повідомив в.о. начальник УДСБЕЗ УМВС Валентин Буслов. Всього викрито 367 злочинів економічної спрямованості у бюджетній сфері, сферах земельних відносин, надрокористування, лісового господарства, паливно-енергетичному комплексі.

Окрему увагу приділяють протидії гральному бізнесу. Упродовж 2014 року працівниками служби проведено 15 обшуків, ліквідовано діяльність 15 гральних закладів, вилучено 245 одиниць грального обладнання.

Начальник УМВС наголосив на тому, що першочерговим завданням міліції нині є безпека громадян, тому в області діють спеціальні блок-пости. Валерій Михайлович також подякував представникам громадських організацій, котрі разом із правоохоронцями патрулюють вулиці населених пунктів та чергують на постах. Адже щодня на службу по охороні громадського порядку на території області залучається в середньому 620 працівників міліції та 102 члени громадських формувань.

Зважаючи на усі позитивні зрушення, які наразі є в УМВС, голова Чернівецької облдержадміністрації Роман Ванзуряк наголосив, що він, як очільник краю, повністю задоволений роботою буковинської міліції. Адже завдяки належному виконанню усіх поставлених завдань працівниками УМВС нашого краю вдалося не допустити розгулу злочинності. Тож голова ОДА подякував начальнику УМВС та висловив йому свою підтримку.

Представники усіх політичних течій, громадських організацій та рухів, котрі були присутні на слуханнях – а це понад 100 осіб, мали змогу обговорити усі проблемні питання. Думок було багато. Але зійшлися на одному – буковинська міліція дійсно працює на гідному рівні. І велика заслуга в цьому саме Валерія Михайловича. Тож учасники зібрання відкрито проголосували «за» те, щоб рекомендувати призначити Валерія Зінченка на постійній основі начальником УМВС України в Чернівецькій області.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Йдучи на Майдан, ми ...

КОМЕНТАРІ