Валерій Зінченко: "Співпраця правоохоронних органів - запорука безпеки та спокою мешканців Буковини"

Валерій Зінченко: "Співпраця правоохоронних органів - запорука безпеки та спокою мешканців Буковини"

01.05.14 08:08 0 631
На цьому начальник буковинської міліції наголосив під час координаційної наради, яка відбулась у прокуратурі Чернівецької області.

Під час заходу представники правоохоронних органів краю, органів місцевого самоврядування та громадськості обговорювали питання протидії злочинності на Буковині.

Валерій Зінченко зауважив, що оперативна обстановка на території Чернівецької області залишається стабільною та контрольованою саме завдяки грамотній організації взаємодії органів прокуратури, досудового розслідування, оперативних підрозділів УМВС та інших правоохоронних органів. А підтвердженням цього є позитивні результати роботи міліціонерів краю.

Одним з пріоритетних напрямків роботи буковинських правоохоронців є надійний захист бюджетних коштів. З початку року було припинено 209 злочинів у цій сфері, що на 335% більше ніж в аналогічний період минулого року. За закінченими справами, виявленими працівниками УДСБЕЗ УМВС, забезпечено відшкодування до держбюджету в сумі 512 тисяч гривень.

Окрім того завдяки застосуванню нових форм і методів документування корупціонерів працівникам міліції вдалося досягти певних позитивних зрушень у подоланні цього ганебного явища. А саме: органами внутрішніх справ області з початку року виявлено 46 корупційних злочинів, вчинених посадовцями. Це майже на 60% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Також з початку року завдяки професіоналізму міліціонерів знешкоджено дві організовані злочинні групи, які діяли на території Чернівецької області. Члени однієї займались протиправною діяльністю у сфері грального бізнесу, інше бандформування з міжрегіональними зв’язками - розбійними нападами.

Усього за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів до кримінальної відповідальності на притягуються 175 злочинців, серед них 2 особи, яких викрито у бандитизмі.

З метою забезпечення громадського порядку та безпеки громадян, недопущення конфліктів на міжнаціональному та релігійному ґрунті на території області запроваджено спільне патрулювання міліції з активістами громадськості та членами громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону.

Окрім того, з метою нормалізації оперативної обстановки, усунення загроз порушення територіальної цілісності держави, недопущення проявів екстремізму та тероризму розгорнуто діяльність двох контрольно-пропускних пунктів в місті Новодністровськ та селі Мамалига. Чотирьох постів, а саме в селі Атаки, місті Вижниця, селі Звинячин та селі Оршівцях. Всього на службу по охороні громадського порядку на території області в середньому на добу залучається 620 працівників міліції та 102 членів громадських формувань.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: МВС заявляє про затримання ...

КОМЕНТАРІ