Буковинська міліція звертається до громадян з проханням повідомляти про випадки зловживання держслужбовцями

Буковинська міліція звертається до громадян з проханням повідомляти про випадки зловживання держслужбовцями

01.05.14 09:18 0 655
Шановні громадяни!

Ваше повідомлення про вимагання хабара або зловживання владою посадовцями органів державної влади допоможе відповідно відреагувати міліціонерам на скоєне правопорушення та сприяти подоланню корупції.

Якщо у вас вимагають неправомірну вигоду або вам відомі факти про зловживання службовцями інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, сільськогосподарської, податкової, фінансової інспекцій, газової служби, управління захисту прав споживачів, підрозділів по управлінню комунальним майном та реєстрації суб’єктів підприємництва, житлово-експлуатаційних і квартирних управлінь, підрозділів Держземагенства, архітектури, митних органів, закладів освіти та охорони здоров’я – одразу повідомте у міліцію за телефонами 59-16-61, 54-28-36 або цілодобово «102».

Разом з цим, УМВС України в Чернівецькій області нагадує громадянам, що за пропозицію або надання неправомірної вигоди службовій особі, передбачено кримінальну відповідальність за ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція даної статті - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Також слід пам’ятати, що особа, яка пропонує або дає хабар теж може бути притягнута до відповідальності відповідно до ст. 369 (Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Тож якщо у вас вимагають незаконну винагороду, одразу ж повідомляйте про це правоохоронців.

Хабародавець буде звільнений від кримінальної відповідальності згідно із ч. 6 ст. 369 Кримінального кодексу України, якщо після дачі хабара особа добровільно заявить про те, що сталося (до повідомлення їй про підозру у скоєнні цього злочину).

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Від пестицидів очищено ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ