Жорстоких нападників на літню жінку житомирські правоохоронці затримали за лічені години

Жорстоких нападників на літню жінку житомирські правоохоронці затримали за лічені години

01.05.14 09:05 0 679
Уночі до будинку 80-річної жительки Овруцького району ввірвалися троє нетверезих молодиків, які жорстоко побили господарку та її 50-річного сина, вимагаючи грошей. Зухвалих розбійників встановили та затримали оперативники райвідділу упродовж кількох годин з моменту надходження повідомлення про злочин.

Сильний грюкіт у двері посеред ночі розбудив пенсіонерку. Хтось знадвору, не добираючи слів, вимагав негайно відчинити. Перелякана жінка не встигла доладу зрозуміти, що відбувається, коли вхідні двері разом з кількома вікнами уже вибили. У хату влетіло троє молодиків, які накинулись на господарів (бабуся проживає разом з сином).

Незнайомці, брутально лаючись, вимагали грошей. Чоловік дістав зі сховку тисячу гривень та віддав нападникам, намагаючись вгамувати їхня апетити. Втім тих це тільки розізлило. Вони були переконані, що у жертв є ще гроші, і їх лють вилилась у нові побиття. Зрештою їм вдалося здобути ще 4 тисячі гривень збережень пенсіонерки та відібрати в її сина банківську картку. Чоловік під фізичним примусом сказав нападникам код доступу.

Про усі ці події потерпілі ледве змогли розповісти правоохоронцям, яких викликали сусіди. Працівники Овруцького РВ УМВС Житомирщини у рамках розпочатого кримінального провадження провели комплекс процесуальних заходів для встановлення осіб нападників та їх якнайшвидшого затримання та притягнення до відповідальності.

- Нам вдалося досить швидко ідентифікувати нічних візитерів. На момент затримання вони уже зняли частину готівки з рахунку потерпілого через банкомат, - розповідає начальник Овруцького РВ УМВС Володимир Башинський. – Очевидно, відібраних у літніх людей грошей виявилось замало для угамування апетитів нетверезої кампанії.

Двоє із молодиків під час затримання ще перебували з ознаками явного алкогольного сп’яніння. Допоки вони приходили до тями після бурхливої ночі, третій з нападників поїхав купувати мопед за чужі кошти. Тож затримували їх порізно, але оперативно.

Як повідомив заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції УМВС Житомирщини Юрій Крошко, нападники є жителями Народицького району, віком 20, 24 та 25 років. Двоє з них непрацюючі, третій - студент. В одного із підозрюваних у селі, де вони вчинили розбій, проживають родичі й він досить добре обізнаний на місцевості та щодо людей. Саме він і запропонував вдертися до оселі старенької після тривалого нічного «чаркування» трійці.

За вказаним фактом проводиться досудове розслідування за ч.3 ст. 187 (Розбій, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Нині вирішується питання щодо обрання відносно них міри запобіжного заходу.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як витратять кошти зі ...
Наступна новина: На Львівщині розпочався VI ...

КОМЕНТАРІ