Волинська область: рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для мешканців Луцька

Волинська область: рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для мешканців Луцька

01.05.14 13:19 0 691
29 квітня у Луцьку відбулась громадська акція «Запобігти, врятувати, допомогти» за участі працівників служби «101», членів обласного осередку Червоного Хреста та Добровільного пожежного товариства України у рамках реалізації проекту "Молодь прикордоння: разом за безпеку", що співфінансується Європейським Союзом по Програмі "Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки".

В ході Акції рятувальники продемонстрували можливості спеціальної техніки та обладнання по гасінню умовної пожежі в котельні Луцького ВПУ, з персоналом закладу відпрацювали порядок евакуації студентів з навчального закладу та порядок надання першої долікарської допомоги потерпілим.

На спеціальному комп’ютеризованому манекені волонтери та рятувальники продемонстрували для юнаків та дорослим алгоритм дій при виконанні штучного дихання та непрямого масажу серця. Чимало присутніх виявили бажання закріпити отримані знання на практиці і здійснили реанімаційні заходи по рятуванню життя непритомної людини на манекені.

Громадяни і студенти збагатились знаннями з правил поведінки у випадку знаходження вибухонебезпечних предметів, під час відпочинку в лісі та на водоймах та отримали відповідні листівки.

Цей захід став продовженням співпраці рятувальників, добровільного пожежного товариства та Червоного Хреста у справі поширення серед громадськості усвідомлення необхідності суворого дотримання правил безпеки життєдіяльності, а головне – недопущення випадків загибелі та травмування дітей під час надзвичайних ситуацій і пожеж.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі на базі ...

КОМЕНТАРІ