У Закарпатській ОДА обговорили питання підготовки до купального сезону та забезпечення безпеки на водних об’єктах краю

У Закарпатській ОДА обговорили питання підготовки до купального сезону та забезпечення безпеки на водних об’єктах краю

01.05.14 14:57 0 698
У середу, 30 квітня, в Закарпатській облдержадміністрації під головуванням заступника голови ОДА Михайла Рівіса відбулося засідання регіональної комісії, на якому обговорено питання підготовки до купального сезону, забезпечення безпеки на водних об’єктах області та про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення у весняно-літній період 2014 року.

Як поінформував присутніх начальник відділу організації заходів цивільного захисту управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Заяць, торік в області на водних об’єктах загинуло 36 осіб, з яких 5 – діти. Найбільшу кількість загиблих зафіксовано на водних об’єктах Ужгородщини – 8 осіб, Хустщини – 7 та Мукачівщини – 6.

З початку поточного року на водних об’єктах вже загинуло 3 людей. Група водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини АРЗ СП управління ДСНС у Закарпатській області у 2013 році здійснила 76 виїздів, з яких 37 – на водолазно-пошукові роботи. Відтак, знайдено та піднято 18 загиблих. Цьогоріч укладено 4 договори на обов’язкове аварійно-рятувальне обслуговування.

Як зауважив чиновник, основною причиною загибелі людей є використання стихійних місць відпочинку на воді. У більшості випадків купання проводиться на природних водоймах у непристосованих для цього місцях.

За результатами обговорення комісії ряд проблемних питань Михайло Рівіс дав відповідні доручення керівникам РДА та МВК, обласним рятувальникам та департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА. Зокрема, визначити конкретних відповідальних осіб за підготовку до купального сезону та забезпечити безпеку на водних об’єктах області. Встановити районні та міські зони відпочинку, купання і рибної ловлі, облаштувати їх відповідними рятувальними засобами, пунктами з надання першої медичної допомоги. А також затвердити карти-схеми земельних ділянок та водного простору, придатних для пляжів, пунктів прокату плавзасобів, водних атракціонів, любительського і спортивного риболовства.

Але найголовніше – у заборонених для купання місцях встановити попереджувальні бігборди «Купатися заборонено!» або «Небезпечно». Спільно з підрозділами УМВС України у Закарпатській області організувати патрулювання вздовж берегів водних об’єктів, аби не допустити купання людей у заборонених місцях. Передусім, акцентував заступник голови ОДА, необхідно провести серед школярів та молоді роз’яснювальну роботу з профілактичних заходів попередження загибелі та травмування на воді під час купального сезону.

Управління інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ