Закарпатська область: як попередити загибель людей на воді – обговорювали на регіональній комісії ТЕБ та НС

Закарпатська область: як попередити загибель людей на воді – обговорювали на регіональній комісії ТЕБ та НС

01.05.14 08:45 0 614
30 квітня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Михайла Рівіса, за участі начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея та керівників інших служб життєзабезпечення області відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному обговорювалися чотири питання. Перше стосувалося організації заходів щодо підготовки до купального сезону, забезпечення безпеки на водних об’єктах області. Як повідомив у своєму виступі начальник відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Заяць, питання забезпечення безпеки людей на водних об’єктах області є щорічною актуальною проблемою, адже на воді щороку гинуть десятки краян. Так, лише впродовж минулого року на водних об’єктах Закарпаття загинуло 35 людей, серед яких п’ятеро – малолітні діти. У поточному році жертвами води стало вже шість чоловік.

Основними причинами трагічних випадків є відсутність чіткого, затвердженого переліку водних об’єктів, які призначені для відпочинку, купання та рибної ловлі, купання людей на стихійних, непристосованих для цього місцях відпочинку, непідготовленість водних об’єктів та водоймищ до масового відпочинку під час купального сезону або повна відсутність облаштованих місць для купання. Також наші громадяни полубляють покупатися на водних об’єктах, котрі становлять потенційну небезпеку для життя.

Далі про організацію заходів щодо профілактики отруєнь населення неїстівними грибами та забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення у весняно-літній період 2014 року доповів Головний державний санітарний лікар Закарпатської області Володимир Маркович.

За результатами розглянутих питань, прийнято відповідне рішення комісії, яким передбачається всім зацікавленим установам та організаціям, райдержадміністраціям, міськвиконкомам спільно з органами місцевого самоврядування здійснити ряд організаційно-практичних заходів для забезпечення безпеки людей та санітарно-гігієнічного благополуччя області.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: прокуратура ...

КОМЕНТАРІ