В Ужгороді міліціонери засідали за "круглим столом"

В Ужгороді міліціонери засідали за "круглим столом"

01.05.14 15:39 0 674
Днями в Ужгородському міськвідділі міліції відбулося засідання за «круглим столом» на тему: «Створення громадського формування «Громадський контроль» з охорони громадського порядку і державного кордону на території м. Ужгорода.

В роботі «круглого столу» взяли участь начальник Ужгородського міськвідділу міліції підполковник Євген Калитич, його заступник – начальник міліції громадської безпеки підполковник Вячеслав Григор’єв та Василь Пронтекер - представник громади ужгородців, які вирішили брати участь в охороні громадського порядку на території м. Ужгорода.

В ході обговорення акцент ставився на вимогах Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», яким визначено повноваження органів внутрішніх справ щодо залучення населення до охорони громадського порядку, порядок створення та реєстрації громадських формувань з охорони громадського порядку, основні функції, права та обов’язки їх членів, а також засади правових гарантій і соціального захисту громадян, які беруть участь у цій діяльності.

Очільник ужгородської міліції Євген Калитич роз’яснив, що відповідно до ст.12 вищевказаного Закону - членами громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону можуть бути громадяни України, які досягли 18-річного віку, виявили бажання брати участь у зміцненні правопорядку і в охороні державного кордону та здатні за своїми діловими, моральними якостями і станом здоров'я виконувати на добровільних засадах взяті на себе зобов'язання. Вони можуть брати участь у забезпеченні правопорядку за місцем реєстрації об'єднання та лише після проходження відповідної правової та спеціальної підготовки в органах внутрішніх справ, одержання в органі місцевого самоврядування посвідчення члена громадського формування і нарукавної пов'язки, зразки яких затверджуються Кабінетом Міністрів України. Не можуть бути членами зазначених громадських формувань особи, які порушують громадський порядок, особи, судимість з яких не знята або не погашена у встановленому законом порядку, та раніше засуджені за умисні злочини, хворі на хронічний алкоголізм і наркоманію, визнані в судовому порядку недієздатними чи обмежено дієздатними, та інші особи у випадках, передбачених законами України.

У свою чергу, Василь Пронтекер зазначив, що дане громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону м. Ужгорода створюється на добровільних засадах, рішення про створення було прийнято на зборах мешканців міста, на яких були присутні 23 особи.

В ході конструктивного діалогу сторони дійшли висновку про необхідність їх залучення до охорони громадського порядку, запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів. Учасники новоствореного формування будуть співпрацювати з працівниками міліції, узгоджувати з ними графік чергувань і координувати свою діяльність.

«Взаємодія органів внутрішніх справ з населенням, створення громадських формувань по охороні громадського порядку, які беруть участь в охороні громадського порядку, профілактиці правопорушення, нині є особливо актуальними, адже підтримка громадян та громадських формувань - одна з основних умов ефективності діяльності міліції», -- зазначив Євген Калитич.

На закінчення зустрічі сторони обмінялися побажаннями та пропозиціями. Очільник ужгородської міліції погодив статут новоствореного громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Громадський контроль».

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ