У Львівській області 1 травня завершується термін подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій

У Львівській області 1 травня завершується термін подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій

01.05.14 14:13 0 670
Як відомо, 25 травня пройдуть позачергові вибори Президента України. Згідно із Законом України “Про вибори Президента України” не пізніш як за двадцять три дні до дня виборів (до 1 травня включно) відбувається подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій щодо організації підготовки і проведення виборів Президента України. Про це повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федір Алєйніков.

Право подання кандидатур до складу ДВК (по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата) мають кандидати на пост Президента України.

Сама ж дільнична виборча комісія утворюється відповідною окружною виборчою комісією до 6 травня включно у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти осіб. На виборчих дільницях, де кількість виборців не перевищує п’ятдесяти осіб, дільнична виборча комісія може утворюватися у складі голови, секретаря та двох – чотирьох членів комісії.

Перше засідання виборчої комісії скликається не пізніш як на другий день після дня її утворення, а наступні – за необхідності.

Всього на території Львівської області буде утворено 2144 виборчих комісій. Загальна кількість членів комісії складає 32 тис. чол.

Громадяни України, які мають право голосу, можуть брати участь у роботі виборчих комісій як їх члени, а також у проведенні передвиборної агітації, здійсненні спостереження за проведенням виборів Президента України та інших заходах у порядку, визначеному законами України.

Додамо, що виборчій комісії та її членам забороняється агітувати за чи проти кандидатів на пост Президента України, а також публічно оцінювати діяльність кандидатів на пост Президента України та партій – суб’єктів виборчого процесу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Очільник закарпатської ...
Наступна новина: На Тернопіллі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ