У Львівській області у Стрийському міськвідділі міліції вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

У Львівській області у Стрийському міськвідділі міліції вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

01.05.14 16:18 0 724
Із часу Чорнобильської катастрофи минуло вже 28 років, однак наслідки трагедії і понині даються взнаки – хворіють та йдуть із життя ліквідатори, із-за радіаційного забруднення хворіють діти. 26 квітня назавжди залишиться для нас Днем пам'яті і скорботи. У цей день у Стрийському міськвідділу міліції вшанували світлу пам'ять тих, чиє життя забрав горезвісний вибух на Чорнобильській АЕС та подякували ветеранам органів внутрішніх справ – учасникам ліквідації наслідків цієї аварії, які виборювали майбутнє для нас і майбутніх поколінь.

У цей день в актовому залі міськвідділу міліції зібралися люди, які не з книжок черпали інформацію про Чорнобильську катастрофу, а особисто брали участь у ліквідації наслідків на ЧАЕС – ветерани органів внутрішніх справ.

Слова вдячності їм висловили представник Всеукраїнської Чорнобильської Спілки інвалідів МВС Дмитро Ладика, голова Ради ветеранів Станіслав Крижановський, в.о. начальника Стрийського міськвідділу міліції Остап Попович, помічник начальника відділу зі взаємодії з громадськістю Ольга Марцинюк.

-Серед ветеранів ОВС, які брали участь у ліквідації наслідків вибуху на ЧАЕС, є чимало колишніх працівників міліції Стрийщини, - зазначив голова Ради ветеранів Стрийського міськвідділу міліції Станіслав Мар'янович Крижановський.- Так, у зоні радіаційного забруднення працювали Олександр Азовський, Василь Собків, Ярослав Боднар, Віктор Кіреєв, Василь Михавко, Олександр Черкасов, Василь Кухар, Олег Любарський, Іван Бондін, Михайло Русин та багато інших. Чимало з них, на жаль, відійшли у вічність.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять ліквідаторів наслідків на атомній станції, яких немає у живих.

- Ми вже не можемо допомогти тим, хто загинув, рятуючи нас від наслідків цієї страшної катастрофи. Але ми повинні піклуватися про тих, хто залишився живий, -зазначив Дмитро Ладика, представник Всеукраїнської Чорнобильської Спілки інвалідів МВС.

В.о. начальника Стрийського міськвідділу міліції Остап Попович побажав ветеранам здоров’я, довгих та щасливих років життя, злагоди у родинах, миру та спокою на нашій багатостраждальній українській землі.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Житомирі відбувся ...

КОМЕНТАРІ