Від пестицидів очищено шість районів Житомирщини

Від пестицидів очищено шість районів Житомирщини

01.05.14 09:16 0 661
Така інформація прозвучала на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка.

Заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Микола Гордієнко повідомив, що гострою екологічною проблемою Житомирщини є непридатні до використання пестициди, їх зберігання та утилізація. В області на очищені від пестицидів шість районів: Брусилівський, Баранівський, Любарський, Малинський, Ружинський та Романівський. Станом на 1 січня 2014 року на території області знаходиться 4 222 т 571 кг непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, які підлягають вивезенню. Найбільше їх зосереджено в Овруцькому, Новоград-Волинському, Червоноармійському та Олевському районах.

Начальник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області Ігор Нікітчук доповідав про стан підготовки лісогосподарських та торфопереробних підприємств до роботи у пожежонебезпечний період 2014 року. Так, Житомирщина по Україні посідає перше місце по лісовим масивам. На території області ліси займають більше 1 млн. га, 61 тис. га – торфовища.

«Кожного року працюємо на випередження пожеж. Цьогоріч спільно з лісниками вже перевірені всі лісові пожежні станції регіону», - зазначив Ігор Нікітчук.

«Необхідно створити комісію для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам у природних екосистемах області. Адже ситуація з погодними умовами змінюється, стає щодня тепліше. У цей період часу особливу увагу необхідно звертати на стан пожежної безпеки та повідомляти інформацію в ЗМІ. Вся техніка повинна бути в повній готовності та справності», - наголосив Геннадій Дмитренко, відмітивши, що питання торфяників найбільш актуальні для Рівненської, Волинської, Житомирської та частково Київської області.

Крім того, на засіданні обговорювалися ще такі питання: про підвищення безпеки дорожнього руху в області; про стан протипожежного захисту об’єктів культури, охорони здоров’я, освіти, установ соціальної сфери та об’єктів з масовим перебуванням людей; про організацію забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення у літній період 2014 року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відкриття обласного ...
Наступна новина: Буковинська міліція ...

КОМЕНТАРІ