У Рівненській області рятувальники закликають громадян дотримуватися заходів пожежної безпеки

У Рівненській області рятувальники закликають громадян дотримуватися заходів пожежної безпеки

01.05.14 10:25 0 595
Шановні рівняни. Незабаром розпочнуться святкові травневі дні. Теплі погодні умови сприятимуть відпочинку на природі. Більшість громадян виїде за місто: на дачу, до води, у ліс. На жаль, на відпочинку люди забувають про правила поведінки у лісі, спричиняючи пожежі.

Щорічно в державі реєструється, в залежності від гідрометеорологічних умов, у середньому від 2,5 до 7,5 тисяч лісових пожеж, які завдають шкоди навколишньому середовищу і великих збитків народному господарству. На щастя, цього року на Рівненщині пожеж в лісах не зареєстровано. Однак, поведінка людей, що відпочивають на природі, викликає серйозне занепокоєння в працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Тож, шановні громадяни, перебуваючи в лісовій та парковій зоні на відпочинку, не забувайте дотримуватися вимог пожежної безпеки. Пам’ятайте: джерелом пожежі в лісі є необережно кинутий сірник або недопалок. Виберіть місце для вогнища та обладнайте його. Ніколи не залишайте вогнище без догляду. Незагашене вогнище може бути причиною лісової пожежі. Також, небезпечною може бути просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою пально-мастильною речовиною ганчірка. Пожежу може спричинити навіть заправка паливного баку машини при працюючому двигуні. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.

Шановні громадяни! Головне управління ДСНС у Рівненській області закликає Вас неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо в лісових зонах. Бережіть “зелені легені” планети від пожеж! Веселих, і головне безпечних вам свят.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ