Рівненська область: піротехніки Головного управління ДСНС майже щодня здійснюють бойові виїзди на розмінування боєприпасів часів війни

Рівненська область: піротехніки Головного управління ДСНС майже щодня здійснюють бойові виїзди на розмінування боєприпасів часів війни

01.05.14 13:27 0 632
З початку цього року група піротехніків аварійно-рятувального спецпризначення ГУ ДСНС здійснила 36 бойових виїздів на знешкодження виявлених боєприпасів часів Першої та Другої світових війн. Успішно знешкоджено у визначених для підриву місцях понад 1857 різноманітних вибухонебезпечних предметів, а саме: артилерійських снарядів 254, мінометних мін 82, три гранати, набоїв до стрілецької зброї різного калібру 1500 штук та інших боєприпасів 16.

Зокрема, 29 квітня група піротехніків успішно знешкодила 32 артснаряди калібру 76 мм та 1 запал «Ковешникова» часів Другої світової війни, які було виявлено жителем села Смордва Млинівського району під час проведення весняно-польових робіт на власній земельній ділянці. Чоловік виявивши невідомі предмети не розгубився, а по мобільному телефону за номером «101» повідомив про небезпечні знахідки.

Головне управління ДСНС України у Рівненській області звертається до мешканців області! З настанням теплої пори року на полях, присадибних ділянках, у лісах тощо люди знаходять вибухонебезпечні предмети часів війни. Тому необхідно дотримуватись заходів безпеки. При виявленні таких предметів не можна їх чіпати руками і, тим більше, намагатися знешкодити. Про небезпечну знахідку необхідно негайно повідомити підрозділи Дежавної служби з надзвичайних ситуацій за номером телефону "101". За допомогою палиць, мотузки та яскравої тканини огородити місце знахідки і не допускати до нього сторонніх осіб. Запам’ятайте! небезпечні знахідки можуть бути знешкоджені тільки спеціалістами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У неділю, у День міста, ...
Наступна новина: Пам’ять героїв Небесної ...

КОМЕНТАРІ