На Тернопіллі насилля в сім’ї може подолати відповідальне батьківство, - Леонід Бицюра

На Тернопіллі насилля в сім’ї може подолати відповідальне батьківство, - Леонід Бицюра

01.05.14 14:43 0 871
Міжнародна науково-практична конференція «Дитинство без насилля: суспільство, школа і сім’я на захисті прав дітей» під егідою Офісу Ради Європи в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України, Управління сім’ ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації стартувала 29 квітня у Тернопільському національному університеті імені Володимира Гнатюка.

Протягом двох днів представники Канади, Польщі, Міністерства освіти і науки України,провідні спеціалісти різних галузей шукатимуть нові шляхи вирішення проблеми дитячого насилля в нашій державі.

В урочистому відкритті конференції взяли участь заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра та начальник Управління сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Наталія Найчук.

У вітальному слові заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра наголосив, що донедавна займався питаннями захисту прав дітей, адже очолював опікунську раду Тернопільської міської ради, тому добре поінформований про стан справ у цій галузі.

"Проблему насилля в сім’ї варто розглядати, як наслідок впровадження певних суспільних цінностей, - зазначив заступник голови краю. - У світі панує гуманітарна криза, яка має на меті спотворення цінностей, підміну понять, втрату певних моральних орієнтирів. Наслідком цієї кризи є багато негативних суспільних явищ, одне з яких - насильство в сім’ї".

Україна, за словами Леоніда Бицюри, завдяки своїм культурним, духовним, сімейним традиціям здатна запропонувати нові моделі виходу з кризи не тільки для Європи, а й для всього світу.

"Україна має велику перевагу - духовну традицію, яка передається з покоління в покоління, - наголосив Леонід Олексійович. - Але вона потребує відродження. Також маємо відродити інститут відповідального батьківства та ставлення до сім’ї у суспільстві. Адже виховання дітей - це не тільки завдання педагогів, а насамперед, батьків.

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації наголосив, що проблему можна вирішити тільки завдяки спільним зусиллям батьків, педагогів, науковців, спеціалістів різних галузей. А також висловив сподівання, що дана конференція стане певною платформою для поширення успішного передового досвіду в Україні та за її межами.

Привітати учасників конференції завітали учні Тернопільської ЗОШ №2 «Правова держава очима дітей».

Загалом, учаники конференції працюватимуть у таких тематичних напрямках. «Державна система захисту прав дітей: міжнародний та вітчизняний досвід», «Насилля в освітньому середовищі», «Домашнє насилля над дітьми», «Насилля в інформаційному просторі», «Правова, соціальна та психологічна підтримка (корекція, реабілітація,супровід) неповнолітніх, що зазнали насилля», «Шляхи запобігання насиллю та жорстокому поводженню з дітьми та молоддю».

Крім пленарних засідань, у рамках конференції відбудеться інформаційний ярмарок, перегляд документального фільму «Діти за ґратами», виставка робіт учасників конкурсу плакатів «Дитинство без насилля», флешмоби «Ні – інформаційному насиллю!» за участю студентів ТНПУ, «Ні – насиллю над дітьми!» за участю учнів Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка, «Тернопільські діти проти війни» за участю учнів Тернопільської ЗОШ № 2, тренінг-марафон тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ