Тернопільські імунологи закликали батьків “Не відставати від життя”

Тернопільські імунологи закликали батьків “Не відставати від життя”

01.05.14 16:00 0 626
Інфекційна захворюваність залишається однією із важливих проблем, що призводить до інвалідності та смертності серед дитячого населення у Тернопільській області, – про це під час прес-конференції, проведеною в рамках Всесвітнього тижня імунізації, сказав в.о.директора департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Віктор Овчарук.

"За даними ВООЗ, 63% летальних випадків у дітей зумовлені інфекційними хворобами та їх наслідками. Тому актуальним не лише а й повсякчас є підняття значущості імунопрофілактики в житті кожної дитини та дорослої людини теж. Метою акції, яка, до речі, була започаткована в Україні з 2005 року і проводиться щорічно, є підвищення рівня інформованості населення щодо захисту від інфекційних хвороб шляхом проведення профілактичних щеплень", - сказав Віктор Овчарук.

За його словами, у Тернопільській області, як по всій Україні, діє “Загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2007-2015 роки”, мета якої – “забезпечення епідемічного благополуччя населення шляхом зниження рівня захворюваності на інфекції, боротьба з якими проводиться засобами імунопрофілактики, а також смертності та інвалідності внаслідок інфекційних хвороб, сприяння розвитку імунології, генної інженерії та імунобіотехнології.

Завдяки державній політиці в сфері імунопрофілактики та за сприяння міжнародних організацій вдалося різко знизити поширеність окремих інфекцій, зокрема, кору, дифтерії, кашлюку, поліомієліту, туберкульозу серед немовлят.

Окремо в.о.директора департаменту охорони здоров’я наголосив на важливості висвітлення об’єктивної інформації щодо цієї теми у ЗМІ.

"Якби в засобах масової інформації говорили не лише про можливі негативні наслідки та шкоду від щеплення, а й про позитивні сторони вакцинації, про перебіг та ускладення різних інфекційних хвороб, - зазначив Віктор Вікторович - то люди мали б можливість зорієнтуватися, що більш небезпечне – вакцинація чи хвороба з усіма її проявами та можливими ускладненнями. Люди мають право вибору і повинні бути правдиво проінформовані".

Як повідомила головний спеціаліст – педіатр департаменту охорони здоров’я ТОДА Майя Голяк, як в Україні, так і на Тернопільщині, відповідно до Національного календаря щеплень, проводиться щеплення проти десятьох інфекційних хвороб, таких як: дифтерія, правець, кашлюк, кір, паротит, поліомієліт, туберкульоз, гепатиту В, краснуха та гемофільна інфекція. Усі вони є небезпечними, зазначила вона, проте керованими.

Головний спеціаліст зауважила, що дитина може захворіти тою чи іншою хворобою, від якої щеплена, однак відсоток ймовірності дуже низький. Якщо ж таки це трапилось, перебіг інфекційного захворювання у щепленої дитини буде в легшій формі та без ускладнень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ВВП України в першому ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ