МВС заявляє про затримання у Харкові двох координаторів заворушень на сході України

МВС заявляє про затримання у Харкові двох координаторів заворушень на сході України

01.05.14 08:10 0 654
Двоє чоловіків, координуючи свої дії за межами країни, організовували масові заворушення на території Харкова. Наразі їх затримано, вирішується питання про обрання запобіжного заходу, повідомили у МВС України. Як зазначається в повідомленні, працівники ГУМВС України в Харківській області затримали Юрія Апухтіна та Спартака Головачова. Правоохоронці встановили, що чоловіки координували свої дії за межами України, після чого організовували масові заворушення та правопорушення на території Харкова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтею передбачене у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Міністерство внутрішніх справ України заявляє, що подібним чином будуть затримані всі зловмисники, які посягають на державний суверенітет та територіальну цілісність держави.

Юрій Апухтін – один із найактивніших учасників та організаторів мітингів за федералізацію України, члена координаційної ради руху «Юго-восток».

Об`єднання «Юго-восток» регулярно організовує у Харкові мітинги і пікети з вимогами проведення референдуму з федералізації, відновлення мовлення російських каналів у кабельних мережах та іншими.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валерій Зінченко: ...
Наступна новина: Іноземні студенти завершать ...

КОМЕНТАРІ