Впродовж кількох днів на Хмельниччині затримали двох браконьєрів

Впродовж кількох днів на Хмельниччині затримали двох браконьєрів

02.05.14 10:11 0 668
В рамках проведення операції «Нерест» на півночі Хмельниччини правоохоронці затримали двох браконьєрів, які займались виловом риби за допомогою сіток. Завданий природі збиток оцінюється більш ніж у 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, що з 1 квітня діє весняно-літня заборона на вилов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області. Тож, з метою недопущення незаконного вилову риби у цей період правоохоронці проводять операцію «Нерест». І варто сказати, за перший місяць проведення вказаних заходів на вудку міліціонерів потрапив вже не один браконьєр.

Так, під час чергового рейду на відвідному каналі поблизу міста Нетішин був затриманий місцевий житель, який незаконно, за допомогою сітки здійснював вилов риби. На момент затримання міліцією браконьєрові вдалося виловити 51 плітку та 6 лящів, завдавши загального збитку більш ніж на 5 тисяч гривень.

Приблизно на таку ж суму завдав збитку навколишньому середовищу ще один житель міста Нетішин, який займався незаконним промислом у селі Хоровиця Славутського району. Правоохоронці затримали 28-річного чоловіка на березі річки Гнилий Ріг. У браконьєра вилучили рибальські сітки та близько 35 рибин, серед яких були лящі, окуні, карасі та гунтери.

В обох випадках відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Луцьк: наша допомога армії ...

КОМЕНТАРІ