Стів Джобс очолив рейтинг найвидатніших людей 25-річчя

Стів Джобс очолив рейтинг найвидатніших людей 25-річчя

02.05.14 15:24 0 733
Співзасновник і колишній голова компанії Apple Стів Джобс очолив рейтинг найвидатніших людей минулого 25-річчя «Бунтарі, ікони та лідери».

Список був складений і опублікований відомим діловим телеканалом CNBC.

У рейтинг увійшли 30 представників світового бізнесу, які на думку CNBC мали найглибший вплив на сфери бізнесу і фінансів, починаючи з 1989 року.

Серед них – 18 осіб, які працюють або працювали у галузі інформаційних технологій (IT) і телекомунікацій. У першій десятці лідерів бізнесу 25-річчя вони зайняли більшість позицій – шість.

Очолив рейтинг CNBC співзасновник і колишній голова компанії Apple Стів Джобс. Як зазначають автори, Джобс змінив стиль життя людей і встановив нове розуміння того, як технології проникають у повсякденне життя.

Творець Microsoft Білл Гейтс зайняв другий рядок рейтингу. Автори вважають головною заслугою Гейтса сформульовану ним ідею, що одного дня персональний комп’ютер стоятиме на кожному робочому столі і у кожному домі, а його творці будуть отримуватимуть дохід від ліцензійного програмного забезпечення у кожному з пристроїв. Реалізація цієї ідеї дозволила 31-річному Гейтсу стати мільярдером.

Четверту позицію в рейтингу зайняли творці пошукового інтернет-сервісу Google Ларрі Пейдж, Сергій Брін та Ерік Шмідт. Їхнє досягнення у тому, що від назви компанії виникло дієслово «гуглити», а сама процедура пошуку стала, за словами Пейджа, «такою ж частиною життя людей, як чищення зубів».

П’ятий у рейтингу – голова найбільшого у світі інтернет-магазину Amazon.com Джефф Безос. Хоча не Безос вигадав інтернет-торгівлю, він перетворив її з нововведення на рутину і створив структуру масового онлайн-ринку.

Марк Цукерберг, творець соцмережі Facebook, на восьмій сходинці. Він приніс дух «революції соціальних медіа і нове покоління підприємців з Силіконової долини».

Замикає десятку співзасновник і голова IT-компанії Oracle Ларрі Еллісон. Він створив найбільшу в світі компанію з розробки програмного забезпечення для бізнесів-цілей. Еллісон став революціонером у бізнесі завдяки тому, що він зіграв одну з провідних ролей у процесі запровадження інформаційних технологій у забезпечення підприємницької діяльності.

Крім IT-лідерів місця у першій десятці рейтингу телеканала CNBC отримали також колишні керівники Федеральної резервної системи США Бен Бернанке і Алан Грінспен, фінансист Воррен Баффетт, телеведуча Опра Вінфрі та засновник інвестиційної компанії Vanguard Group Джон Богл.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Томенко став довіреною ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ