Росія не зможе перешкодити інтеграції Грузії в НАТО – представник союзу

Росія не зможе перешкодити інтеграції Грузії в НАТО – представник союзу

02.05.14 09:46 0 710
Росія не зможе зробити нічого, що підірвало б зобов’язання Північноатлантичного союзу щодо можливості вступу таких країн, як Грузія, якщо вони забажають і будуть готові, заявив у Тбілісі спеціальний представник генерального секретаря НАТО на Південному Кавказі і в Середній Азії Джеймз Аппатурай. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Він нагадав, що НАТО на саміті в Бухаресті 2008 року Північноатлантичний союз ухвалив таке рішення, і знову додав, що будь-які заяви Росії не зможуть вплинути на нього.

За словами чільного представника НАТО, вирішальним буде готовність до вступу самої Грузії, а не коментарі з Кремля.

Аппатурай також повідомив, що союз НАТО обов’язково розгляне пропозицію Грузії розмістити на її території елементи систем протиракетної оборони США. З такою пропозицією виступив раніше міністр оборони Грузії Іраклі Аласанія.

Північноатлантичний союз, як очікували, мав на саміті в Бухаресті у квітні 2008 року надати Грузії, а також Україні Плани дій для членства, але цього не сталося – як вважають, унаслідок тиску Росії на кілька країн-членів НАТО. Натомість обом країнам пообіцяли можливість вступу в майбутньому. Іще перед цим, у січні 2008 року, майже 80 відсотків учасників референдуму у Грузії проголосували за вступ країни до НАТО.

Відтак у серпні 2008-го Росія напала на Грузію і після короткої війни проти неї окупувала два її сепаратистські регіони, Абхазію і Південну Осетію.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Києві відбулось ...
Наступна новина: У Львові на Першотравень ...

КОМЕНТАРІ