На Житомирщині до патрулювання автошляхів активно долучились громадські активісти

На Житомирщині до патрулювання автошляхів активно долучились громадські активісти

02.05.14 13:57 0 676
На території області тривають спеціальні заходи міліції з протидії озброєній злочинності та особам з сепаратистськими намірами. До цієї роботи приєдналися й громадські активісти, які за підтримки правоохоронців створюють спеціальні блок-пости з підручних засобів.

- Жителі Житомирщини об’єднані спільною метою – захист державності та єдності України, недопущення сторонніх осіб для розпалювання ворожнечі, ненависті та силових протистоянь між людьми, які споконвіку знаходили розуміння й поважали один одного незалежно від світоглядів, переконань і національностей, - наголосив начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Демяненко. – Саме тому ми разом з громадськістю стоїмо на захисті правопорядку та спокою в регіоні.

Перший спеціально створений активістами блок-пост з’явився у с. Оліївці Житомирського району на автодорозі Виступовичі – Житомир. Саме цей шлях веде з пропускного пункту на кордоні з Білоруссю до обласного центру.

- Якщо зараз стояти осторонь і не втручатись, тому що це нібито не стосується тебе особисто, можна втратити все: державу, роботу, сім’ю – врешті повагу до самого себе, - поділився переконаннями один з самооборонців. – Людська гідність і національна честь – речі, які нині треба відстоювати.

Втім уже створюються такі ж пости у Бердичівському районі на автодорозі Житомир – Могилів-Подільський, у місці, де сходиться кілька напрямів. До речі, ця магістраль є частиною міжнародного автомобільного сполучення. До роботи взялися місцеві активісти, яким також небайдужа нинішня складна ситуація у державі.

Проведення спеціальних заходів міліції триває в усіх районах області. Наприклад, на Овруччині на мобільних блок-постах автошляхів разом з працівниками райвідділу патрулюють і прикордонники, які звертають особливу увагу на законність перетину іноземними громадянами кордону у суміжному з Білоруссю районі.

На півночі Житомирщини у Коростенському, Олевському, Народицькому, Малинському районах до чергувань, окрім військовослужбовців, приєдналися і мисливці та лісівники.

Тож правоохоронці вдячні всім, хто не тільки словом, а ділом виявляє власну громадянську позицію та стає поряд з міліцією на захист правопорядку та закону.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Windows з’явилась ...

КОМЕНТАРІ