У Дніпропетровську відкрили стіну пам’яті Героїв Небесної сотні

У Дніпропетровську відкрили стіну пам’яті Героїв Небесної сотні

02.05.14 08:49 0 666
Стіну пам’яті Героїв Небесної сотні відкрили у Дніпропетровську біля облдежадміністрації. Штаб національного захисту Дніпропетровщини організував урочисте запалювання 250 лампадок біля фотографій загиблих, якими увінчана стіна. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними організаторів, 60-метровий стенд пам’яті Небесної сотні розпочали створювати цими вихідними зусиллями місцевої громади: професійні художники та всі охочі брали участь у розписуванні поверхні, потім на стенд прикріпили понад сотню фотографій людей, загиблих на столичних барикадах. Стіна також прикрашена дитячими малюнками. Люди вже приносять сюди квіти, зав’язують синьо-жовті стрічки.

За словами речниці Штабу національного захисту Дніпропетровської області Катерини Леонової, раніше комунальники прибрали імпровізований пам’ятник Героям Небесної сотні на центральній площі Дніпропетровська, на місці поваленого монументу Леніна.

«Ми дуже хотіли, щоб народна творчість лишилась у місті і люди могли створити щось подібне в іншому місці. Оскільки той пам’ятник закритий, ми вирішили, що поки це буде на Алеї Небесної сотні, біля облдержадміністрації. Це була така спонтанна акція, буквально за півтора дні. Ми роздрукували фотографії і написали від руки – це було теж бажання людей – прізвища та імена загиблих, а також їхній вік», – сказала Катерина Леонова.

Відкриття інсталяції приурочили до поминального тижня.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті вбито ...
Наступна новина: Freedom House: За 2013 р. ...

КОМЕНТАРІ