ДАІ Рівненщини зібрали представників громадськості за «круглим столом»

ДАІ Рівненщини зібрали представників громадськості за «круглим столом»

02.05.14 14:05 0 965
Державтоінспекція Рівненщини зібрала громадськість за «круглим столом», щоб обговорити найбільш наболілі питання, які наразі потребують нагального вирішення. Всі присутні мали змогу висловити свої думки та пропозиції, поділитися власним баченням плану спільних дій щодо профілактики аварійності на дорогах Рівненщини, висловити свої міркування про актуальні питання співробітництва Державтоінспекції, громадських організацій та громадських активістів й обговорити питання налагодження такої співпраці.

У заході взяли участь представники Державтоінспекції, Союзу перевізників України, Всеукраїнської Спілки Автомобілістів, Управління Укртрансінспекції, Управління освіти і науки, представники рівненської міської організації захисту сімей загиблих, померлих, інвалідів та ветеранів локальних конфліктів, представники «Дорожнього контролю,» активісти «Автомайдану» та представники ЗМІ.

Першим до присутніх звернувся начальник ВДАІ області полковник міліції Олександр Семенюк. Він розповів присутнім, що на території області останнім часом спостерігається збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року. Наразі Рівненщина очолює сумну статистику з найвищим зростанням аварійності по всій Україні. Звернув увагу, зокрема, й на збільшення автопригод за участю дітей, та закликав усіх учасників зустрічі до спільних дій задля зменшення такої статистики. Під час наради Олександр Семенюк наголосив про необхідність відновити в суспільстві довіру населення до ДАІ, змінити негативне ставлення до її працівників, аби кожний учасник дорожнього руху вбачав у людині в міліцейській формі свого захисника і помічника. Для формування позитивного іміджу Державтоінспекції на ділі необхідно досягти того, щоб на дорозі всі були рівні перед законом.

У ході зустрічі обговорювалися також питання спільного патрулювання доріг інспекторами ДАІ та представниками громадських формувань, зокрема «Автомайдану», адже набагато краще, коли на позитивний результат працюють всі сторони. Олександр Семенюк закликав громадських активістів працювати не тільки в межах міста, а й по можливості допомагати інспекторам по всій області, а саме в районних центрах, де зараз спостерігається найбільший ріст дорожньо-транспортних пригод.

Зважаючи на ряд запитань, щодо компетентності багатьох інспекторів ДАІ начальник відділу Державтінспекції області запросив одного з представників «дорожнього контролю» на заняття зі службової підготовки, що проходять кожної п’ятниці з інспекторами ДАІ.

Насамкінець всі присутні домовилися зустрітися в такому ж складі 14 травня, попередньо підготувавши конкретні пропозиції щодо покращення роботи ДАІ.

А Олександр Семенюк подякував всім за присутність і наголосив, що Державтоінспекція Рівненської області завжди готова до співпраці з громадськістю.

Про це повідомили у прес-службі ВДАІ УМВС України в Рівненській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: Принцып работы коробки ...

КОМЕНТАРІ