У Волинській області голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт поставив завдання посилити профілактику фінансових правопорушень на підприємствах, установах та організаціях, а також – максимальну увагу приділяти належному дотриманню фінансово-бюджетної

У Волинській області голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт поставив завдання посилити профілактику фінансових правопорушень на підприємствах, установах та організаціях, а також – максимальну увагу приділяти належному дотриманню фінансово-бюджетної

02.05.14 18:35 0 770
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт поставив завдання посилити роботу щодо профілактики фінансових правопорушень на підприємствах, установах та організаціях, а також – максимальну увагу приділяти належному дотриманню фінансово-бюджетної дисципліни. На цьому він наголосив під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації.

«Необхідно, щоб інформація оперативно надходила до всіх керівників області – голові ОДА, головам райдержадміністрацій, директорам департаментів, управлінь. Поінформованість допоможе запобігти можливим фінансовим правопорушенням в майбутньому та посилить дисципліну. На мою думку, це стане одним із видів самоконтролю для чиновників в держустановах та на підприємствах», - зазначив Григорій Пустовіт.

Про стан фінансово-бюджетної дисципліни на підприємствах, установах та організаціях області за результатами 2013-го року поінформував начальник Державної фінансової інспекції в області Анатолій Омельчук. Він, зокрема, зауважив, що минулоріч було здійснено 149 ревізій з питань фінансово-господарської діяльності, а також перевірки виконання бюджету м.Ківерці, Старовижівського та Ратнівського районів; державні фінансові аудити виконання бюджету м.Нововолинська, зведеного бюджету Маневицького району, державні фінансові аудити діяльності житлово-комунальних підприємств № 2 та №7, ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор».

«Фінансові порушення виявлені у 139 об’єктах. Втрати ресурсів становили 36,3 млн грн. Це на 142 млн грн менше, ніж у 2012-му», - доповів Анатолій Омельчук.

Начальник Державної фінансової інспекції в області також повідомив, що впродовж 2013 року було відшкодовано 23,5 млн грн втрат. Окрім того, упродовж минулого року до суду передано 34 позови на суму понад 10,2 млн грн.. На розгляд органів прокуратури та об’єктів контролю також надійшло 20 позовів на суму 3,5 млн грн. До правоохоронних органів передано 57 ревізійних матеріалів, за якими порушено 49 кримінальних проваджень.

В свою чергу, голова облдержадміністрації звернув увагу й на необхідність об’єктивності та незаангажованості при проведенні перевірок. «Ми маємо бути об’єктивними, не розділяти на «своїх та чужих». Тільки принциповий, професійний підхід, об’єктивна перевірка та швидка реакція на можливі порушення», - резюмував Григорій Пустовіт.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ